Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωτοφανής προκλητική και προσβλητική δήλωση του Χορστ Ζεεχόφερ που θέλει συνέχεια της Βαυαροκρατίας

Σε μια πρω­το­φα­νή προ­κλη­τι­κή και προ­σβλη­τι­κή για τους Έλλη­νες και τη νεό­τε­ρη ιστο­ρία μας δήλω­ση προ­έ­βη ο Γερ­μα­νός υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών και κυβερ­νη­τι­κός εταί­ρος της Άνγκε­λας Μέρ­κελ, Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο επι­κε­φα­λής του CSU και υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών μιλού­σε στην πόλη Ινγκο­σταλτ, ενό­ψει των εκλο­γών στη Βαυα­ρία, όταν απο­φά­σι­σε να ανα­φερ­θεί στη χώρα μας, σε μια από­πει­ρα να κάνει χιού­μορ, κατέ­φυ­γε στα πρώ­τα μετε­πα­να­στα­τι­κά χρό­νια, όταν οι …θεσμοί της επο­χής επέ­βα­λαν στη χώρα εξαρ­τη­μέ­νη ανε­ξαρ­τη­σία υπό την επι­κυ­ριαρ­χία τους

«Οι Βαυα­ροί κυβέρ­νη­σαν την Ελλά­δα για ένα διά­στη­μα. Ίσως θα ήταν καλύ­τε­ρο να μην ήταν προ­σω­ρι­νό» είπε ο Ζεε­χό­φερ, σύμ­φω­να με τον αντα­πο­κρι­τή του Politico στην Ευρώ­πη, Μάθιου Κάρνιτσνιγκ.

Να θυμί­σου­με στον κ. Χορστ Ζεε­χό­φερ ότι ναι μεν επι­βλή­θη­κε η από­λυ­τη μοναρ­χία υπό τον Βαυα­ρό Οθω­να, με αρχι­κα­γκε­λά­ριο τον μιση­τό Αρμαν­σπεργκ και την υπο­στή­ρι­ξη 3.000 Βαυα­ρών στρα­τιω­τών. Εκα­το­ντά­δες αγω­νι­στές, διωγ­μέ­νοι από το στρα­τό, λιμο­κτο­νούν ή δρα­πε­τεύ­ουν στα βου­νά. Ο λαός όπως και σήμε­ρα οι ίδιοι παρα­δέ­χο­νται, ο λαός δεν τον δέχτη­κε, για­τί υπέ­φε­ρε. Λίγα χρό­νια αργό­τε­ρα μάλι­στα ο λαός ξεση­κώ­θη­κε ενά­ντια στον Οθω­να και στους Βαυα­ρούς, διεκ­δι­κώ­ντας Σύνταγμα.

Αντί για τέτοιου είδους ανι­στό­ρη­τες ανα­φο­ρές καλό θα ήταν ο Γερ­μα­νός υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών να ζητή­σει μια συγνώ­μη από τον ελλη­νι­κό και για την περί­ο­δο του Όθω­να, μα κυρί­ως για όσα υπέ­στη την περί­ο­δο της γερ­μα­νι­κής Κατο­χής, όταν εκτός από τα δεκά­δες ολο­καυ­τώ­μα­τα και χιλιά­δες εκτε­λε­σμέ­νους, κατα­λή­στε­ψαν τη χώρα.

Ή μήπως να νιώ­θου­με και ευχα­ρι­στη­μέ­νοι που δεν ανα­φέρ­θη­κε στην περί­ο­δο της Κατοχής;

Όχι μόνο θησαυ­ρί­ζουν σε βάρος του ελλη­νι­κού λαού και της χώρας αλλά με περίσ­σιο θρά­σος εκτο­ξεύ­ουν προ­σβο­λές. Κατά πώς λέει ο λαός «εκεί που μας χρω­στού­σαν, μας πήραν και το βόδι»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο