Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωτοφανής σε μέγεθος εξαπάτηση και κοροϊδία μαθητών και εκπαιδευτικών!!!

«Ποιον κοροϊ­δεύ­ουν;», ανα­ρω­τιέ­ται η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εκπαι­δευ­τι­κών του ΠΑΜΕ, με αφορ­μή τις νέες εγκυ­κλί­ους που στάλ­θη­καν από το υπουρ­γείο στις Διευ­θύν­σεις Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης σχε­τι­κά με την ενί­σχυ­ση των μαθη­τών με ηλε­κτρο­νι­κά μέσα. Σύμ­φω­να με τις εγκυ­κλί­ους, και όπως καταγ­γέλ­λει η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εκπαι­δευ­τι­κών του ΠΑΜΕ, το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας ξεκα­θα­ρί­ζει ότι η «κατα­γρα­φή των ανα­γκών για εξο­πλι­σμό δεν αφο­ρά την εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση και κακώς συν­δέ­θη­κε με αυτή…».

«Τους ενδια­φέ­ρει μόνο το επι­κοι­νω­νια­κό παι­χνί­δι και όχι η ισό­τι­μη συμ­με­το­χή των παι­διών σε όλη αυτή την πρω­τό­γνω­ρη δια­δι­κα­σία που ζού­με τον τελευ­ταίο μήνα», τονί­ζει η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εκπαι­δευ­τι­κών του ΠΑΜΕ, απαι­τώ­ντας «εδώ και τώρα, χωρίς περι­στρο­φές και άλλα τερ­τί­πια, να στα­μα­τή­σει το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας να εμπαί­ζει τους γονείς και τους εκπαι­δευ­τι­κούς και να ικα­νο­ποι­ή­σει το αίτη­μα για ένα δωρε­άν tablet σε κάθε μαθη­τή και δωρε­άν σύν­δε­ση στο Internet!».

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

«Φαί­νε­ται ότι η πολι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας έχει χάσει κάθε επα­φή με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, έχει χάσει κάθε επα­φή με τις δυσκο­λί­ες που αντι­με­τω­πί­ζουν μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κοί το τελευ­ταίο διά­στη­μα της ανα­στο­λής λει­τουρ­γί­ας των σχο­λεί­ων και ιδιαί­τε­ρα για τις ελλεί­ψεις, που έχουν ανά­γκη, σε τεχνο­λο­γι­κό εξο­πλι­σμό. Φαί­νε­ται ότι το μόνο που τους νοιά­ζει είναι η δημιουρ­γία εικο­νι­κής πραγματικότητας.

Αφού κίνη­σαν “θεούς και δαί­μο­νες”, έστει­λαν αλλε­πάλ­λη­λες εγκυ­κλί­ους στα σχο­λεία και στους γονείς των μαθη­τών για δήθεν προ­μή­θεια εξο­πλι­σμού (tablet, laptop κλπ.) για την εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση και απαί­τη­σαν σε λιγό­τε­ρο από μια ημέ­ρα να δοθούν στοι­χεία από τους διευ­θυ­ντές των σχο­λεί­ων, έρχο­νται τώρα, με την τελευ­ταία εγκύ­κλιο (Φ478.6/75/44420/Α2/7–4‑2020) να αναι­ρέ­σουν όλα τα προη­γού­με­να! Απί­στευ­τη ταλαι­πω­ρία και ανα­στά­τω­ση, απί­στευ­τος πανι­κός τελι­κά για το τίπο­τα. Επι­βε­βαιώ­νε­ται η λαϊ­κή ρήση… “κοι­λο­πο­νού­σε το βου­νό… και γέν­νη­σε ποντίκι”.

Σύμ­φω­να με την τελευ­ταία εγκύ­κλιο και τις διευ­κρι­νί­σεις που δίνουν οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ η “κατα­γρα­φή των ανα­γκών για εξο­πλι­σμό δεν αφο­ρά την εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση και κακώς συν­δέ­θη­κε με αυτή…

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κά τα e‑mail που φτά­νουν στα σχο­λεία, όπως για παρά­δειγ­μα της ΠΔΕ Αττι­κής που διευ­κρι­νί­ζουν ότι: “…1. Η κατα­γρα­φή του εξο­πλι­σμού δεν αφο­ρά την εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση, 2. Δεν θα υπάρ­ξει δανει­σμός του εξο­πλι­σμού σε μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κούς 3. Η ανα­λο­γία φορη­τών ηλε­κτρο­νι­κών συσκευών υπο­λο­γι­στών (laptop ή tablet) που θα αιτη­θεί­τε θα πρέ­πει να είναι το πολύ ένας (1) ανά σαρά­ντα πέντε (45) εγγε­γραμ­μέ­νους μαθη­τές και μόνο εφό­σον το σχο­λείο δεν δια­θέ­τει ήδη φορη­τές συσκευ­ές σε αυτή την ανα­λο­γία…”. Πρω­το­φα­νής σε μέγε­θος εξα­πά­τη­ση και κοροϊδία!!!

Η οργή και αγα­νά­κτη­σή μας, καθώς και των μαθη­τών και των γονέ­ων, ξεχει­λί­ζει. Το υπουρ­γείο και η κυβέρ­νη­ση έχει την απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη για την ανα­στά­τω­ση και την ξεδιά­ντρο­πη κοροϊ­δία προς όλη την κοι­νω­νία. Τους ενδια­φέ­ρει μόνο το επι­κοι­νω­νια­κό παι­χνί­δι και όχι η ισό­τι­μη συμ­με­το­χή των παι­διών σε όλη αυτή την πρω­τό­γνω­ρη δια­δι­κα­σία που ζού­με τον τελευ­ταίο μήνα.

Η κυβέρ­νη­ση “κατά­φε­ρε” να βρει τρό­πους, ακό­μα και σε μια νύχτα με ΠΝΠ, για να ικα­νο­ποι­ή­σει τις απαι­τή­σεις των εργο­δο­τών, να χαρί­σει εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ στους μεγα­λο­κα­να­λάρ­χες, αλλά δεν τολ­μά να ικα­νο­ποι­ή­σει το ελά­χι­στο και αυτο­νό­η­το αίτη­μα των εκπαι­δευ­τι­κών συν­δι­κά­των, της ΑΣΓΜΕ και των μαθη­τών: Να συμ­με­τέ­χουν ΟΛΑ τα παι­διά “ισό­τι­μα” στην εξ απο­στά­σε­ως εκπαίδευση.

Απαι­τού­με εδώ και τώρα, χωρίς περι­στρο­φές και άλλα τερ­τί­πια, να στα­μα­τή­σει το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας να εμπαί­ζει τους γονείς και τους εκπαι­δευ­τι­κούς και να ικα­νο­ποι­ή­σει το αίτη­μα για ένα δωρε­άν tablet σε κάθε μαθη­τή και δωρε­άν σύν­δε­ση στο Internet!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο