Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στα νησιά με την απόβαση των δυνάμεων καταστολής (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πεδίο μάχης μετα­τρά­πη­κε τη νύχτα το λιμά­νι της Μυτι­λή­νης, για περί­που δύο ώρες. Δια­δρα­μα­τί­στη­καν πρω­τό­γνω­ρες κατα­στά­σεις. Χρή­ση χημι­κών, χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του — λάμ­ψης, ξύλο και φωτιές για περισ­σό­τε­ρο από δύο ώρες.

Από τις 02:00 ως τις 04:00, όταν οι συγκε­ντρω­μέ­νοι κάτοι­κοι απω­θή­θη­καν, 10 διμοι­ρί­ες ΜΑΤ που έφτα­σαν στο λιμά­νι με το πλοίο «Πήγα­σος» ενι­σχυ­μέ­νες με δυνά­μεις της Αστυ­νο­μί­ας που βρί­σκο­νταν ήδη στο νησί συγκρού­στη­καν κάνο­ντας χρή­ση χημι­κών και χει­ρο­βομ­βί­δων κρό­του-λάμ­ψης με εκα­το­ντά­δες πολί­τες που είχαν συγκε­ντρω­θεί για να εμπο­δί­σουν την απο­βί­βα­ση τους.

Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις στάλ­θη­καν στο νησί ώστε να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν ανε­μπό­δι­στα οι εργα­σί­ες κατα­σκευ­ής της νέας δομής δια­νο­μής προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στην επι­ταγ­μέ­νη έκτα­ση της Καρά­βας — Καβα­κλή Μανταμάδου.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της απο­βί­βα­σης των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, αυτο­κι­νή­των και άλλων οχη­μά­των και μηχα­νη­μά­των της αστυ­νο­μί­ας και του στρα­τού και την απε­λευ­θέ­ρω­ση των εισό­δων του λιμα­νιού από οχή­μα­τα, ξεκί­νη­σε μεγά­λη πομπή με κατεύ­θυν­ση την επι­ταγ­μέ­νη έκτα­ση, τη θέση Καβα­κλή — Καράβα.

Μεγά­λος αριθ­μός κατοί­κων με μηχα­νή­μα­τα του Δήμου δυτι­κής Λέσβου έχει απο­κλεί­σει την πρό­σβα­ση σε δυο σημεία, στη θέση Δια­βο­λό­ρε­μα και στη θέση Καράβα. 

lesvos1 1 lesvos2 1 lesvos3 1 lesvos4 1

Επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών της Χίου

Επει­σό­δια ξέσπα­σαν τα χαρά­μα­τα στο λιμά­νι Μεστών Χίου καθώς απο­βι­βά­ζο­νταν από το πλοίο Blue Star Naxos ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις οι οποί­ες στάλ­θη­καν στο νησί.

Η από­φα­ση ανα­κοι­νώ­θη­κε με σκο­πό να προ­χω­ρή­σουν ανε­μπό­δι­στα οι εργα­σί­ες κατα­σκευ­ής νέας δομής για μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες στη θέση 17 της επαρ­χια­κής οδού Βρο­τά­δου — Βολισού.

Εξαι­τί­ας της ρίψη χημι­κών, ο δήμαρ­χος Χίου Στα­μά­της Κάρ­μαν­τζης και ένας ιερέ­ας, πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Κλη­ρι­κών Χίου, δια­κο­μί­στη­καν στο Νοσο­κο­μείο της Χίου για να τους προ­σφερ­θούν οι πρώ­τες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυ­νο­μία με κλού­βες και μηχα­νή­μα­τα καθώς και όχη­μα εφο­δια­σμέ­νο με εκτο­ξευ­τή­ρα νερού υπό πίε­ση ξεκί­νη­σε για την επι­ταγ­μέ­νη περιο­χή. Εκεί έχει συγκε­ντρω­θεί μεγά­λη δύνα­μη πολι­τών προ­κει­μέ­νου να τους εμποδίσει.

chios4 chios5 chios6 chios7 chios8

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο