Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόεδρος Κροατίας: «Είμαι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε»

Ο Κρο­ά­της πρό­ε­δρος Ζόραν Μιλά­νο­βιτς δήλω­σε την Παρα­σκευή ότι είναι κατά της επέ­κτα­σης του ΝΑΤΟ οπου­δή­πο­τε και ότι θα είναι αντί­θε­τος όσο βρί­σκε­ται σε αυτή τη θέση.

«Αρκε­τά με την επέ­κτα­ση του ΝΑΤΟ. Η διεύ­ρυν­ση του ΝΑΤΟ είναι μια εικο­νι­κή επί­θε­ση. Ως πρό­ε­δρος, θα είμαι κατά της επέ­κτα­σης του ΝΑΤΟ οπου­δή­πο­τε», είπε ο Μιλά­νο­βιτς, απα­ντώ­ντας σε ερω­τή­σεις δημο­σιο­γρά­φων στην Ποζέγκα.

Όταν ένας δημο­σιο­γρά­φος παρα­τή­ρη­σε ότι ο Μιλά­νο­βιτς δικαιο­λο­γού­σε με αυτόν τον τρό­πο τον Ρώσο πρό­ε­δρο Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν, ο Κρο­ά­της πρό­ε­δρος απά­ντη­σε: «Νομί­ζω ότι αυτός που υπο­στη­ρί­ζει την επέ­κτα­ση του ΝΑΤΟ στην Ουκρα­νία θέτει σε κίν­δυ­νο και το συμ­φέ­ρον της Κρο­α­τί­ας. Επει­δή είμα­στε στο ΝΑΤΟ, κάποιος μπο­ρεί να στεί­λει τους ανθρώ­πους μας εκεί αύριο. Ο Πού­τιν είναι άντρας σε μεγά­λη ηλι­κία, μια μέρα θα φύγει. Η Ρωσία δεν θα φύγει. Κάποια στιγ­μή πρέ­πει να πού­με: φτά­νει πια, πού είναι το τέλος για το ΝΑΤΟ».

Επί­σης, ο Μιλά­νο­βιτς ρώτη­σε τους δημο­σιο­γρά­φους αν θέλουν να ανα­λά­βουν την ευθύ­νη και να στεί­λουν εκεί το παι­δί τους. «Από τη στιγ­μή που δεσμευ­τείς, δεν υπάρ­χει επι­στρο­φή. Το ΝΑΤΟ έχει φτά­σει αρκε­τά στην Ανα­το­λή, φτά­νει πια», τόνι­σε ο Κρο­ά­της πρό­ε­δρος, ανα­φέ­ρει το Tanjug.

Τόνι­σε επί­σης ότι αυτά που λέει σήμε­ρα, τα λέει με την κοι­νή λογι­κή, εκ πεί­ρας, ως πρό­ε­δρος της Κρο­α­τί­ας. Πρό­σθε­σε ότι η έντα­ξη στο ΝΑΤΟ γίνε­ται για πολι­τι­κούς λόγους.

ertnews.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο