Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού — Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Πρό­σκαι­ρη επι­δεί­νω­ση προ­βλέ­πε­ται να παρου­σιά­σει ο και­ρός στην Ελλά­δα από σήμε­ρα το βρά­δυ (9/1) έως και το μεση­μέ­ρι της Τετάρ­της (11/1) με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, κυρί­ως στα θαλάσ­σια-παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, κατά τόπους χαλα­ζο­πτώ­σεις και από θυελ­λώ­δεις ανέ­μους εντά­σε­ως 8 και τοπι­κά 9 μπο­φόρ στα πελάγη.

Σύμ­φω­να με έκτα­κτο δελ­τίο επι­δεί­νω­σης και­ρού της Εθνι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σί­ας (ΕΜΥ), σήμε­ρα το βρά­δυ θα εκδη­λω­θούν ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο. Θυελ­λώ­δεις νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί άνε­μοι εντά­σε­ως 8 μπο­φόρ θα επι­κρα­τή­σουν στο Ιόνιο.

Αύριο Τρί­τη (10/1), ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται να εκδη­λω­θούν τις πρω­ι­νές ώρες στην Ήπει­ρο, μέχρι το μεση­μέ­ρι στο Ιόνιο, τη δυτι­κή Στε­ρεά και τη δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, από τις προ­με­σημ­βρι­νές μέχρι και τις βρα­δι­νές ώρες στη Θρά­κη, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τα νησιά του βορεί­ου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα Δωδε­κά­νη­σα. Τα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να το μεση­μέ­ρι-από­γευ­μα πρό­σκαι­ρα θα επη­ρε­ά­σουν τις Κυκλά­δες και την Κρή­τη. Θυελ­λώ­δεις δυτι­κοί άνε­μοι εντά­σε­ως 8 μπο­φόρ θα επι­κρα­τή­σουν στο Ιόνιο και νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί εντά­σε­ως 8 τοπι­κά 9 μπο­φόρ στο Αιγαίο. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της ηπει­ρω­τι­κής χώρας.

Την Τετάρ­τη (10/1), ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προ­βλέ­πο­νται να εκδη­λω­θούν στα Δωδε­κά­νη­σα με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση από το μεση­μέ­ρι. Θυελ­λώ­δεις βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι εντά­σε­ως 8 μπο­φόρ θα επι­κρα­τή­σουν στο Ιόνιο.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο