Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού — Έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές

Το βαρο­με­τρι­κό χαμη­λό που προ­σεγ­γί­ζει τη χώρα μας, ανα­μέ­νε­ται το Σάβ­βα­το και την Κυρια­κή να επη­ρε­ά­σει πολ­λές περιο­χές με έντο­να φαι­νό­με­να, σύμ­φω­να με τα νεό­τε­ρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/Meteo.gr.

Αύριο, τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στο Ιόνιο, στα ηπει­ρω­τι­κά, στις Βόρειες Κυκλά­δες, στις Σπο­ρά­δες και σε νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Βόρειου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Παράλ­λη­λα, στα πελά­γη θα πνέ­ουν ενι­σχυ­μέ­νοι άνε­μοι (βόρειοι-βορειο­α­να­το­λι­κοί στο Αιγαίο και ανα­το­λι­κοί-βορειο­α­να­το­λι­κοί στο Ιόνιο) με εντά­σεις έως 7 μπο­φόρ τοπικά.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώ­ση στα κεντρι­κά, ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά. Θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 5 έως 14 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 5 έως 19, στην Ήπει­ρο από 8 έως 17 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 8 έως 16, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 11 έως 19 βαθ­μούς με εξαί­ρε­ση τη Νότια Πελο­πόν­νη­σο, όπου οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 24 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 12 έως 19, στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 12 έως 22, ενώ στην Κρή­τη και στα Δωδε­κά­νη­σα οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 25 με 26 βαθ­μούς Κελσίου.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται βρο­χές κατά περιό­δους και ενδε­χο­μέ­νως πρό­σκαι­ρες καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να δεν απο­κλεί­ε­ται να είναι τοπι­κά έντο­να. Αυξη­μέ­νες θα είναι οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές ή καται­γί­δες, φαι­νό­με­να που ενδέ­χε­ται κατά περιό­δους να είναι ισχυ­ρά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Την Κυρια­κή τα φαι­νό­με­να στα­δια­κά θα περιο­ρι­στούν στην ανα­το­λι­κή και νότια ηπει­ρω­τι­κή και νησιω­τι­κή χώρα και στην Κρή­τη, ενώ μέχρι αργά το βρά­δυ στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές θα στα­μα­τή­σουν. Πολύ ενι­σχυ­μέ­νοι άνε­μοι βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων θα πνέ­ουν στο Αιγαίο. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή άνο­δο στην Κεντρι­κή και Βόρεια Ελλά­δα και αισθη­τή πτώ­ση στην Κρήτη.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο