Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αύριο με βροχές και καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Πρό­σκαι­ρη αλλα­γή των και­ρι­κών συν­θη­κών ανα­μέ­νε­ται την Κυρια­κή στη χώρα μας με δια­φο­ρε­τι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά και κιν­δύ­νους ανά περιο­χή, σύμ­φω­να με τα νεό­τε­ρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια κυρί­ως ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα. Οι καται­γί­δες τοπι­κά κυρί­ως σε τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας, της Δυτι­κής και Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας θα είναι ισχυ­ρές και είναι πιθα­νό να συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις έως μεγά­λου μεγέ­θους. Πρό­σκαι­ρη ενί­σχυ­ση στα 5–6 Μπο­φόρ θα παρου­σιά­σουν οι άνε­μοι κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας. Πτώ­ση θα σημειώ­σει η θερ­μο­κρα­σία κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά. Βελ­τί­ω­ση των και­ρι­κών συν­θη­κών ανα­μέ­νε­ται στα­δια­κά από τα δυτι­κά έως τις βρα­δι­νές ώρες.

Επι­κίν­δυ­νες πυρο­με­τε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες ανα­μέ­νο­νται κατά τόπους κυρί­ως σε τμή­μα­τα της ανα­το­λι­κής και νότιας χώρας λόγω των υψη­λών θερ­μο­κρα­σιών, της ξηρής ατμό­σφαι­ρας και των ενι­σχυ­μέ­νων ανέ­μων. Υψηλός/πολύ υψη­λός κίν­δυ­νος εκδή­λω­σης και εξά­πλω­σης δασι­κών πυρ­κα­γιών ανα­μέ­νε­ται σε τμή­μα­τα της Κ. & Α. Μακε­δο­νί­ας, Θρά­κης, Θεσ­σα­λί­ας, Α. Στε­ρε­άς, Αττι­κής, Εύβοιας, Α. Πελο­πον­νή­σου, Β. Κρή­της, Ρόδου, Σάμου, Κω, Χίου και Λέσβου. Το meteo συνι­στά απο­φυ­γή κάθε χρή­σης φωτιάς.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 11 έως 26 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 13 έως 34, στην Ήπει­ρο από 11 έως 25 βαθ­μούς στη Θεσ­σα­λία από 11 έως 31, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 12 έως 34 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 14 έως 24 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 11 έως 35–37 βαθ­μούς και στα νησιά του Νοτιο­α­να­το­λι­κού Αιγαί­ου έως 35 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις έως 4 Μπο­φόρ στο Ιόνιο και έως 5–6 Μπο­φόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται αίθριος γενι­κά και­ρός με παρο­δι­κές νεφώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νότιες γενι­κά διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4–5 Μπο­φόρ και στρο­φή τους σε δυτι­κούς-βορειο­δυ­τι­κούς έως 4–5 Μπο­φόρ κυρί­ως στα δυτι­κά του νομού. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 22 έως 29 βαθ­μούς, στα βόρεια του νομού η μέγι­στη έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νε­ται αρχι­κά αίθριος και­ρός, στα­δια­κά όμως θα ανα­πτυ­χθούν νεφώ­σεις και υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα για τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες κυρί­ως τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες γενι­κά διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 3–4 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 22 έως 31 βαθμούς.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο