Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόστιμο στην Amazon επειδή πούλησε βιβλία στην πρεσβεία της Κούβας

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών των ΗΠΑ τιμώ­ρη­σε με πρό­στι­μο την Amazon επει­δή πού­λη­σε βιβλία και κάποια άλλα προ­ϊ­ό­ντα στο προ­σω­πι­κό της Πρε­σβεί­ας της Κού­βας. Η πώλη­ση έγι­νε μέσω διαδικτύου. 

Στο κεί­με­νο του υπουρ­γεί­ου ανα­φέ­ρε­ται πως πρό­κει­ται για παρά­βα­ση του νόμου που απα­γο­ρεύ­ει την πώλη­ση σε χώρες που ευνο­ούν την τρο­μο­κρα­τία και το εμπό­ριο ανθρώπων! 

Η Κού­βα βρί­σκε­ται στην λίστα των χωρών που έχουν καταρ­τί­σει οι υπη­ρε­σί­ες των ΗΠΑ! Στην ίδια λίστα υπάρ­χει η Συρία και το Ιράν. 

Η Amazon σε ανα­κοί­νω­ση της ανα­φέ­ρει πως πέτυ­χε συμ­βι­βα­σμό με το υπουρ­γείο και το πρό­στι­μο έπε­σε στις 134.000 δολά­ρια επει­δή ήταν η ίδια η επι­χεί­ρη­ση που ειδο­ποί­η­σε το υπουργείο. 

Το μίσος και η μισαλ­λο­δο­ξία της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ δεν έχει τέλος. Ακό­μη και την αγο­ρά βιβλί­ων απα­γο­ρεύ­ει στους Κου­βα­νούς πολί­τες ακό­μη και αν πρό­κει­ται για διπλω­μά­τες. Όταν όλη η ανθρω­πό­τη­τα ανα­γνω­ρί­ζει την τερά­στια προ­σφο­ρά της Κού­βας στην υγεία και την ζωή εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώ­πων η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ δοκι­μά­ζει όλα τα μέσα για τον απάν­θρω­πο απο­κλει­σμό της. Καθή­κον για τους λαούς της γης να κατα­δι­κά­σουν το εμπάρ­γκο και να στη­ρί­ξουν τον ηρω­ι­κό λαό της Κούβας. 

Πηγή Cubainformacion 200709

BANNER panos3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο