Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά με τα παράνομα τερλίκια

Πρόστιμο διακοσίων ευρώ επιβλήθηκε από την αστυνομία στην 90χρονη Πόντια που πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια, σε λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Το πρόστιμο των 200 ευρώ, επιβλήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων- Μενεμένης, όργανα του οποίου είχαν συλλάβει τη γιαγιά και καλείται πλέον να το πληρώσει στο ΔΟΥ Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, βρέθηκε από την αστυνομία φόρμουλα, που «παγώνει» επ’ αόριστον την υποχρέωση της ηλικιωμένης γυναίκας να καταβάλει το συγκεκριμένο πρόστιμο που της επιβλήθηκε.

Η  90χρονη συνελήφθη – με δέκα ζευγάρια τερλίκια – οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και πέρασε ως κοινός εγκληματίας τη διαδικασία της λήψης αποτυπωμάτων για να αφεθεί τελικά ελεύθερη, μετά από εντολή του εισαγγελέα, δώδεκα ώρες μετά τη σύλληψή της.

Μια αδιανόητη ενέργεια – σύλληψη που δικαιολόγησαν συνδικαλιστές της αστυνομίας ως προβλεπόμενη, όμως εξόργισε την κοινωνία για την αναντίστοιχη με την περίσταση αυστηρότητα και τυπικότητα ευθυνόφοβων αστυνομικών οργάνων.

Η ΕΔΕ για την 90χρονη δεν αφορά τη σύλληψή της αλλά τη βιντεοσκόπηση!!! – Απαράδεκτες δηλώσεις συνδικαλιστή αστυνομικού