Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόστιμο 200 ευρώ στη γιαγιά με τα παράνομα τερλίκια

Πρό­στι­μο δια­κο­σί­ων ευρώ επι­βλή­θη­κε από την αστυ­νο­μία στην 90χρονη Πόντια που που­λού­σε τερ­λί­κια χωρίς άδεια, σε λαϊ­κή αγο­ρά των Αμπε­λο­κή­πων Θεσσαλονίκης.

Το πρό­στι­μο των 200 ευρώ, επι­βλή­θη­κε από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Αμπε­λο­κή­πων- Μενε­μέ­νης, όργα­να του οποί­ου είχαν συλ­λά­βει τη για­γιά και καλεί­ται πλέ­ον να το πλη­ρώ­σει στο ΔΟΥ Ιωνί­ας Θεσσαλονίκης.

Σύμ­φω­να με ανε­πί­ση­μες πλη­ρο­φο­ρί­ες από αστυ­νο­μι­κές πηγές, βρέ­θη­κε από την αστυ­νο­μία φόρ­μου­λα, που «παγώ­νει» επ’ αόρι­στον την υπο­χρέ­ω­ση της ηλι­κιω­μέ­νης γυναί­κας να κατα­βά­λει το συγκε­κρι­μέ­νο πρό­στι­μο που της επιβλήθηκε.

Η  90χρονη συνε­λή­φθη — με δέκα ζευ­γά­ρια τερ­λί­κια — οδη­γή­θη­κε στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα και πέρα­σε ως κοι­νός εγκλη­μα­τί­ας τη δια­δι­κα­σία της λήψης απο­τυ­πω­μά­των για να αφε­θεί τελι­κά ελεύ­θε­ρη, μετά από εντο­λή του εισαγ­γε­λέα, δώδε­κα ώρες μετά τη σύλ­λη­ψή της.

Μια αδια­νό­η­τη ενέρ­γεια — σύλ­λη­ψη που δικαιο­λό­γη­σαν συν­δι­κα­λι­στές της αστυ­νο­μί­ας ως προ­βλε­πό­με­νη, όμως εξόρ­γι­σε την κοι­νω­νία για την ανα­ντί­στοι­χη με την περί­στα­ση αυστη­ρό­τη­τα και τυπι­κό­τη­τα ευθυ­νό­φο­βων αστυ­νο­μι­κών οργάνων.

Η ΕΔΕ για την 90χρονη δεν αφο­ρά τη σύλ­λη­ψή της αλλά τη βιντε­ο­σκό­πη­ση!!! – Απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις συν­δι­κα­λι­στή αστυνομικού

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο