Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόσφυγας στη φυλακή γιατί πνίγηκε το παιδί του στο Αιγαίο!!!

Την τρα­γι­κή ιστο­ρία του 25χρονου Αφγα­νού που έχα­σε τον γιο του στην προ­σπά­θειά του να φτά­σει στην Ελλά­δα ανα­δει­κνύ­ει το Spiegel Online.

Το Spiegel Online ανα­φέ­ρει: “Ο Ναντίρ Α. είχε μόλις περά­σει τις χει­ρό­τε­ρες ώρες της ζωής του. Ο γιος του Για­χία, έξι ετών, πνί­γη­κε στο Αιγαίο καθώς δρα­πέ­τευαν από την Ελλά­δα στην Τουρ­κία. Ο ίδιος ο Ναντίρ μόλις που κατά­φε­ρε να επι­ζή­σει. Εξα­ντλη­μέ­νος και ψυχι­κά τραυ­μα­τι­σμέ­νος, ο Αφγα­νός έφτα­σε στο νησί της Σάμου. Χρεια­ζό­ταν συμπα­ρά­στα­ση και ψυχο­λο­γι­κή υπο­στή­ρι­ξη, αντί γι αυτό Έλλη­νες αστυ­νο­μι­κοί τον έρι­ξαν στο κελί. Τον κατη­γο­ρούν για έκθε­ση ανη­λί­κου σε κίν­δυ­νο. Σύμ­φω­να με την ελλη­νι­κή νομο­θε­σία απει­λεί­ται με ποι­νή φυλά­κι­σης του­λά­χι­στον έξι ετών”.

Το Spiegel Online εκτι­μά ότι “με αυτή τη δίκη οι ελλη­νι­κές αρχές θέλουν να τιμω­ρή­σουν για παρα­δειγ­μα­τι­σμό. Ποτέ άλλο­τε δεν είχε απαγ­γελ­θεί κατη­γο­ρία ενα­ντί­ον προ­σφύ­γων με βάση τον συγκε­κρι­μέ­νο νόμο. Το περι­στα­τι­κό καθι­στά σαφές πόσο υπο­νο­μεύ­ο­νται τα δικαιώ­μα­τα όσων ανα­ζη­τούν προ­στα­σία στην Ευρώπη”.

Πηγή:  Deutsche Welle

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο