Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόταση για άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα

Πρό­τα­ση για να παρ­θούν άμε­σα μέτρα ανα­κού­φι­σης των πυρό­πλη­κτων, κατέ­θε­σε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Μαρα­θώ­να, που συνε­δρί­α­σε το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής 3 Αυγού­στου, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Μαρα­θώ­να. Στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο δεν παρα­βρέ­θη­κε ο δήμαρ­χος Ηλί­ας Ψινά­κης, ενώ έξω από την αίθου­σα του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, είχαν συγκε­ντρω­θεί κάτοι­κοι που ζητού­σαν την παραί­τη­ση Ψινάκη.

Η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Μαρα­θώ­να, στο σχέ­διο από­φα­σης που κατέ­θε­σε και το οποίο ζήτη­σε να ψηφι­στεί από το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Μετά την κατα­στρο­φι­κή πυρ­κα­γιά, στις 23/7/2018 και την ανά­δει­ξη με τον πιο τρα­γι­κό τρό­πο όλων των συνε­πειών της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής που εμφα­νί­ζε­ται και στη λει­τουρ­γία του δήμου Μαρα­θώ­να ακό­μα και όταν πρό­κει­ται για απλά ζητή­μα­τα, είναι λογι­κό υπό το βάρος και όσων έχουν συμ­βεί τις τελευ­ταί­ες μέρες να έχει γιγα­ντω­θεί η λαϊ­κή απο­δο­κι­μα­σία κατά του δημάρ­χου Μαρα­θώ­να και των συνερ­γα­τών του, σε βαθ­μό που να προ­τεί­νε­ται η απο­πο­μπή του, ακό­μα και από άτο­μα που υπήρ­ξαν στο συν­δυα­σμό του.

Το Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Μαρα­θώ­να πιστεύ­ει ότι η αυτο­νό­η­τη απο­πο­μπή ενός δημάρ­χου που είναι κατα­δι­κα­σμέ­νος στη λαϊ­κή συνεί­δη­ση, από μόνη της δεν αρκεί για να λύσει τα οξυ­μέ­να προ­βλή­μα­τα της περιο­χής, που εκφρά­στη­καν και με τις πρό­σφα­τες κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές. Χρειά­ζε­ται να ανα­τρα­πεί η πολι­τι­κή που υπη­ρε­τούν δια­χρο­νι­κά οι κυβερ­νή­σεις μαζί με τις περι­φε­ρεια­κές και τοπι­κές αρχές, που μας οδή­γη­σαν σε αυτό το κατα­στρο­φι­κό αποτέλεσμα.

Απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση, τους Οργα­νι­σμούς του κρά­τους της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, να κινη­το­ποι­η­θούν όλες οι απα­ραί­τη­τες δυνά­μεις του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού για να στη­ρι­χθούν οι κάτοι­κοι των περιο­χών». Και ανά­με­σα σε άλλα κατέ­θε­σε συγκε­κρι­μέ­νη δέσμη μέτρων που αφο­ρούν την ενί­σχυ­ση των υπο­δο­μών στην περιο­χή, αλλά και τη στή­ρι­ξη των πυρό­πλη­κτων, υπο­δο­μές στή­ρι­ξης των πυρόπληκτων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο