Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόταση ενοχής για την Ηριάννα και τον Περικλή από την εισαγγελέα Έδρας

Την ενο­χή της Ηριάν­νας και του Περι­κλή, όπως και πρω­τό­δι­κα, ειση­γή­θη­κε στο Πεντα­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των η εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας, η οποία δήλω­σε πεπει­σμέ­νη πως οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι είναι μέλη της οργά­νω­σης «Συνω­μο­σία Πυρή­νων της Φωτιάς».

Μέσα σε μία ασφυ­κτι­κά γεμά­τη ‑από φίλους και αλλη­λέγ­γυους των δύο κατα­δι­κα­σθέ­ντων σε κάθειρ­ξη 13 ετών πρω­τό­δι­κα- αίθου­σα, η εισαγ­γε­λέ­ας Ανα­στα­σία Μασού­ρα δια­τύ­πω­σε τη θέση της ότι η 29χρονη διδα­κτο­ρι­κή υπο­ψή­φια στο τμή­μα Φιλο­λο­γί­ας του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών και ο 34χρονος πτυ­χιού­χος Γεω­πο­νι­κής «έχουν σφι­κτό ενα­γκα­λι­σμό» με «μέλη και ηγε­τι­κά στε­λέ­χη των Πυρήνων».

Κατά την κ. Μασού­ρα, τα ευρή­μα­τα του εργα­στη­ρια­κού ελέγ­χου της ΓΑΔΑ είναι απο­λύ­τως αξιό­πι­στα και υπο­δει­κνύ­ουν «άμε­ση επα­φή» με οπλι­σμό που είχε βρε­θεί στην Πανε­πι­στη­μιού­πο­λη, βάσει του οποί­ου σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία σε βάρος της 29χρονης και του 34χρονου συγκα­τοί­κου του συντρό­φου της.

Στην αγό­ρευ­σή της η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός επέ­μει­νε ιδιαί­τε­ρα στις φιλι­κές σχέ­σεις του συντρό­φου της Ηριάν­νας ‑που δικά­στη­κε και αθω­ώ­θη­κε ως μέλος της ΣΠΦ- με «δύο σκλη­ρά αρχη­γι­κά μέλη» της οργά­νω­σης, αλλά και στη σχέ­ση της Ηριάν­νας με άλλα δύο πρό­σω­πα που ενε­πλά­κη­σαν στην υπό­θε­ση. «Οι κατη­γο­ρού­με­νοι είναι αναρ­χι­κοί» είπε η εισαγ­γε­λέ­ας, διευ­κρι­νί­ζο­ντας πως «δεν ποι­νι­κο­ποιού­νται οι φιλι­κές σχέ­σεις», καθώς ‑όπως τόνι­σε- «δεν είναι φιλι­κές σχέ­σεις» αλλά «ενα­γκα­λι­σμός… Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι βρέ­θη­καν στο στό­χα­στρο της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής τον Μάρ­τιο του 2011 ύστε­ρα από έφο­δο στο σπί­τι του συντρό­φου της Ηριάν­νας, Κων­στα­ντί­νου Παπα­δό­που­λου, ο οποί­ος συγκα­τοι­κού­σε με τον Περι­κλή, σπί­τι όπου κοι­μό­ταν και η ίδια.

Ο Κων­στα­ντί­νος παρα­πέμ­φθη­κε σε δίκη ως μέλος της «ΣΦΠ», στην οποία αθω­ώ­θη­κε, ενώ η Ηριάν­να έπει­τα από κατά­θε­ση που έδω­σε είχε αφε­θεί ελεύ­θε­ρη, αφού δεν προ­έ­κυ­ψε κάτι ενα­ντί­ον της.

Λίγους μήνες μετά, είχε εντο­πι­στεί στην Πανε­πι­στη­μιού­πο­λη ένα μεταλ­λι­κό κου­τί με όπλα, το οποίο μετα­φέρ­θη­κε στα εργα­στή­ρια της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής και έναν χρό­νο μετά, η πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νη επί του οπλι­σμού απο­φάν­θη­κε για την ύπαρ­ξη μερι­κού απο­τυ­πώ­μα­τος που ανή­κει σε «άγνω­στο θήλυ». Για την υπό­θε­ση σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία σε βάρος της Ηριάν­νας και του Περι­κλή τον Ιανουά­ριο του 2013, η οποία κατέ­λη­ξε στην κατα­δί­κη τους εν μέσω σφο­δρών αντι­δρά­σε­ων όσον αφο­ρά τα «ισχνά στοι­χεία» που έλα­βαν υπό­ψη τους οι δικαστές.

Η δια­δι­κα­σία ενώ­πιον του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των συνε­χί­ζε­ται με τις αγο­ρεύ­σεις των συνη­γό­ρων υπε­ρά­σπι­σης, οι οποί­οι επι­κρί­νουν την εισαγ­γε­λέα για ανα­φο­ρές της σε «πρό­σω­πα που έχουν απαλ­λα­γεί για συμ­με­το­χή στην ΣΠΦ», αλλά και για την τοπο­θέ­τη­σή της επί της κατη­γο­ρί­ας με «ανά­γνω­ση της πρω­τό­δι­κης από­φα­σης σα να μην έγι­νε διαδικασία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο