Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πρώτο Θέμα»: Κιτρινισμός και εντυπωσιοθηρία σε βάρος του Δ. Κουτσούμπα

Στη γνώ­ρι­μη τακτι­κή της «κίτρι­νης», εντυ­πω­σιο­θη­ρι­κής «δημο­σιο­γρα­φί­ας» κατέ­φυ­γε για άλλη μια φορά η εφη­με­ρί­δα «Πρώ­το Θέμα» ανα­φε­ρό­με­νη στο Πόθεν Έσχες του Γεν. Γραμ­μα­τέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κουτσούμπα.

Θέλο­ντας προ­φα­νώς να… προ­σελ­κή­σει ανα­γνω­στι­κό κοι­νό και να δημιουρ­γή­σει εντυ­πώ­σεις, βγη­κε με τίτλο «Δημή­τρης Κου­τσού­μπας: Τα εισο­δή­μα­τά του στη δήλω­ση του 2020 ‑Αγό­ρα­σε και­νού­ριο αυτοκίνητο».

Δια­βά­ζο­ντας παρα­κά­τω, δια­πι­στώ­νει κανείς ότι ο Δ. Κου­τσού­μπας και η σύζυ­γός του απέ­κτη­σαν αυτο­κί­νη­το 1398 κυβι­κών με αγο­ρά ύψους… 4.150 ευρώ! Για τέτοιο τερά­στιο ποσό μιλά­με… (Αλή­θεια, πόσο… «και­νούρ­γιο» μπο­ρεί να είναι ενα αυτο­κί­νη­το που κοστί­ζει 4.150 ευρώ;)

Πιστό στην εντυ­πω­σιο­θη­ρία και το «clickbaiting» (δηλα­δή την τακτι­κή πυχαί­ων, εντυ­πω­σια­κών και συχνά παρα­πλα­νη­τι­κών τίτλων προ­κει­μέ­νου να προ­σελ­κύ­σουν το ενδια­φέ­ρον του ανα­γνώ­στη), το «Πρώ­το Θέμα» συνε­χί­ζει πιστό την κλη­ρο­νο­μιά του «αυρια­νι­σμού», της κιτρι­νί­λας και της προ­σπά­θειας δημιουρ­γί­ας εντυπώσεων.

Όταν δε αυτά τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά εμπλου­τί­ζο­νται με μπό­λι­κο αντι­κομ­μου­νι­σμό, τότε το απο­τέ­λε­σμα είναι εκρηκτικό…

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο