Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΣΧΜ: «Κάτω τα χέρια από την Κούβα — Τα σχέδια των ιμπεριαλιστών θα αποτύχουν και πάλι»

«Κάτω τα χέρια από την Κού­βα — Τα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών θα απο­τύ­χουν και πάλι» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του ο Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος «Χοσέ Μαρτί»:

Η απά­ντη­ση της «πολι­τι­σμέ­νης δύσης» στο ανθρω­πι­στι­κό έργο και τη διε­θνή βοή­θεια που προ­σφέ­ρουν σε δεκά­δες χώρες οι κου­βα­νοί για­τροί στην παν­δη­μία είναι η σκλή­ρυν­ση του απο­κλει­σμού (του λεγό­με­νου «εμπάρ­γκο») από την κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ και τους συμ­μά­χους της.

Ο στό­χος είναι προ­φα­νής, η οικο­νο­μι­κή ασφυ­ξία του νησιού και η παρά­δο­ση του λαού του από την πεί­να με στό­χο να στρέ­ψουν το λαό κατά της κυβέρ­νη­σης και της Επα­νά­στα­σής του. Ο κου­βα­νι­κός λαός δίνει για άλλη μια φορά μαθή­μα­τα ανθρω­πι­σμού και αξιο­πρέ­πειας περ­νώ­ντας δύσκο­λες ώρες. Ωστό­σο, τα επι­τε­λεία της Ουά­σιγ­κτον θεω­ρούν ότι τώρα είναι η στιγ­μή, να στή­σουν απο­στα­θε­ρο­ποι­η­τι­κές ενέρ­γειες και να τις πολ­λα­πλα­σιά­σουν με εικο­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και άλλα ειδι­κά εφέ, επι­χει­ρώ­ντας να προ­κα­λέ­σουν μία παρα­δο­σια­κή «έγχρω­μη επανάσταση».

Πρώ­τη πρά­ξη του σχε­δί­ου ήταν και τα οργα­νω­μέ­να και χρη­μα­το­δο­τού­με­να επει­σό­δια του Ιου­λί­ου, που επι­χεί­ρη­σαν να τα παρου­σιά­σουν σαν «αυθόρ­μη­τη δια­μαρ­τυ­ρία» που στη­ρί­χτη­καν και από την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση (με το γνω­στό ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου) που υπο­στή­ρι­ξε δου­λι­κά και η ελλη­νι­κή κυβέρνηση.

Στις 15 Νοεμ­βρί­ου έχει προ­κη­ρυ­χτεί η δεύ­τε­ρη παρά­στα­ση του ίδιου έργου, που θέλουν να εμφα­νί­σουν τάχα σαν «εξέ­γερ­ση» του κου­βα­νι­κού λαού. Οι ΗΠΑ μάλι­στα απει­λούν με νέα μέτρα σκλή­ρυν­σης του απο­κλει­σμού, ή ακό­μα και με επέμ­βα­ση, αν η κου­βα­νι­κή κυβέρ­νη­ση «αντι­δρά­σει».

Ο Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος «Χοσέ Μαρ­τί» — Αλλη­λεγ­γύη με την Κού­βα, κατα­δι­κά­ζει την επι­χεί­ρη­ση επέμ­βα­σης στα εσω­τε­ρι­κά της Κού­βας και στέ­κε­ται μαχη­τι­κά και αμε­τα­κί­νη­τα στο πλευ­ρό της.
Καλού­με κάθε προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο, κάθε οργά­νω­ση ή συλ­λο­γι­κό­τη­τα να κατα­δι­κά­σει την νέα ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση και να απαι­τή­σει μαζί με τους χιλιά­δες φίλους της Κού­βας στη χώρα μας:

Τον άμε­σο τερ­μα­τι­σμό του εγκλη­μα­τι­κού και γενο­κτό­νου οικο­νο­μι­κού, εμπο­ρι­κού και χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κού απο­κλει­σμού που έχουν επι­βά­λει οι ΗΠΑ στην Κού­βα εδώ και έξι δεκαετίες.

Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ!

9/11/2021
Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος «Χοσέ Μαρ­τί» — Αλλη­λεγ­γύη με την Κού­βα (ΠΣΧΜ).

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο