Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυλαία: Κινητοποίηση γονέων με αφορμή την πτώση ψευδοροφής σε Δημοτικό Σχολείο

Αγω­νι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση την ερχό­με­νη Τετάρ­τη 10 Νοεμ­βρί­ου, στις 6 το από­γευ­μα στο παλιό δημαρ­χείο στην Πυλαία, απο­φα­σί­στη­κε στην σύσκε­ψη που διορ­γά­νω­σε η Ένω­ση Γονέ­ων του Δήμου και πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από­ψε με τη συμ­με­το­χή πολ­λών Συλ­λό­γων Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων, για το οξυ­μέ­νο πρό­βλη­μα σχο­λι­κής στέγης.

Η σύσκε­ψη οργα­νώ­θη­κε με αφορ­μή την πτώ­ση της ψευ­δο­ρο­φής σε τμή­μα της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Πυλαί­ας που στε­γά­ζε­ται σε μισθω­μέ­νο κτί­ριο 70 χρό­νων. Εκφρά­στη­κε οργή και αγα­νά­κτη­ση για το τρα­γι­κό περι­στα­τι­κό που ευτυ­χώς δεν είχε θύμα­τα, καθώς λόγω της παρα­τη­ρη­τι­κό­τη­τας της δασκά­λας της τάξης που είδε μια ρωγ­μή στην ορο­φή, οι μαθη­τές πρό­λα­βαν και βγή­καν ελά­χι­στα λεπτά νωρί­τε­ρα από την αίθουσα.

Συνο­λι­κά μέσα από τις παρεμ­βά­σεις των εκπρο­σώ­πων των Συλ­λό­γων Γονέ­ων ανα­δεί­χθη­κε ότι περισ­σεύ­ουν τα προ­βλή­μα­τα στα σχο­λεία και λόγω της υπο­συ­ντή­ρη­σης, αλλά και λόγω της έλλει­ψης υπο­δο­μών. Ενδει­κτι­κό είναι το γεγο­νός ότι το σχο­λείο όπου έγι­νε το ατύ­χη­μα είναι μισθω­μέ­νο καθώς δεν υπάρ­χει δημό­σιο σχο­λι­κό κτί­ριο για τη στέ­γα­ση των μαθη­τών, αλλά και η περί­πτω­ση του 2ου γυμνα­σί­ου, που ενώ χτί­στη­κε για να στε­γά­σει 350 μαθη­τές σήμε­ρα στε­γά­ζει 550 μαθη­τές καθώς φιλο­ξε­νεί και ένα λύκειο. Για τη στέ­γα­ση των μαθη­τών έχει καταρ­γη­θεί κάθε βοη­θη­τι­κός χώρος και έχει κατα­λη­φθεί και μέρος της αυλής από τις αίθου­σες kibo.

Στο πλευ­ρό των γονέ­ων βρέ­θη­καν εκπρό­σω­ποι της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και της Δ’ ΕΛΜΕ οι οποί­οι δήλω­σαν την από­φα­ση των εκπαι­δευ­τι­κών να δώσουν μαζί τον αγώ­να για την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των που υπάρ­χουν στα σχολεία.

Με την αγω­νι­στι­κή κινη­το­ποί­η­ση που θα απο­τε­λέ­σει την αρχή των παρεμ­βά­σε­ών τους, οι γονείς θα ανα­δεί­ξουν την απαί­τη­σή τους για άμε­σο έλεγ­χο και προ­σει­σμι­κό όλων των σχο­λεί­ων, για την εδώ και τώρα επί­λυ­ση όλων των τεχνι­κών προ­βλη­μά­των που υπάρ­χουν στα σχο­λι­κά κτί­ρια και το αίτη­μα για ανέ­γερ­ση νέων σύγ­χρο­νων και ασφα­λών σχολείων.

902.gr

Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη: «Να απο­δο­θούν άμε­σα όλες οι ευθύ­νες για την πτώ­ση της ορο­φής στο 4ο Δημο­τι­κό Σχολείο»

Το ΚΚΕ για την κατάρ­ρευ­ση ορο­φής σε σχο­λείο: «Αλή­θεια, πώς θα αξιο­λο­γή­σει τώρα αυτό το σχο­λείο η κυρία Κεραμέως;»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο