Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυρά Μαδούρο κατά Ραχόι για το αιματοκύλισμα στην Καταλονία: «Ποιoς είναι ο δικτάτορας τώρα;»

«Ποι­oς είναι ο δικτά­το­ρας τώρα;» δήλω­σε ο πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας Νικο­λάς Μαδού­ρο στο ξεκί­νη­μα της σημε­ρι­νής τηλε­ο­πτι­κής εκπο­μπής του. Ο Μαδού­ρο εξα­πέ­λυ­σε πυρά κατά του ισπα­νού πρω­θυ­πουρ­γού Μαριά­νο Ραχόι χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τον υπο­κρι­τή, ο οποί­ος στη Βενε­ζου­έ­λα υπο­στη­ρί­ζει την αντι­δρα­στι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση ενώ στην Ισπα­νία κατα­στέλ­λει με βία τους δια­φω­νού­ντες, επι­χει­ρώ­ντας να απο­τρέ­ψει τη διε­ξα­γω­γή του δημο­ψη­φί­σμα­τος για την ανε­ξαρ­τη­σία της Κατα­λο­νί­ας. Θυμί­ζε­ται ότι ο Ραχόι υπήρ­ξε εκ των πιό ένθερ­μων επι­κρι­τών του Μαδού­ρο τον οποίο είχε κατη­γο­ρή­σει στο πρό­σφα­το παρελ­θόν για χρή­ση δικτα­το­ρι­κών μεθό­δων κατα­στο­λής, ενώ έχει εκφρά­σει δημό­σια την στή­ρι­ξη του στη βενε­ζο­ε­λά­νι­κη αντιπολίτευση. 

Αυτή τη φορά, ήταν η σει­ρά του Μαδού­ρο να στρέ­ψει τα βέλη του κατά του ισπα­νού προ­έ­δρου, εκφρά­ζο­ντας ταυ­τό­χρο­να την στή­ρι­ξη του Καρά­κας στην προ­σπά­θεια της Κατα­λο­νί­ας για ανεξαρτησία. 

«Ο Μαριά­νο Ραχόι επέ­λε­ξε το αίμα, τα γκλομπ, τα χτυ­πή­μα­τα και την κατα­πί­ε­ση ενα­ντί­ον ενός ευγε­νι­κού λαού. Δίνου­με το χέρι μας στον λαό της Κατα­λο­νί­ας. Αντι­στά­σου Κατα­λο­νία! Η Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή σε θαυ­μά­ζει», υπο­γράμ­μι­σε ο πρό­ε­δρος της Βενεζουέλας. 

Πηγή: Telesur.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο