Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυρκαγιά-Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο Ηλ. Ψινάκης μετά την απολογία του

Τέσ­σε­ρις ώρες παρέ­μει­νε στο γρα­φείο του ανα­κρι­τή ο πρώ­ην δήμαρ­χος Μαρα­θώ­να Ηλί­ας Ψινά­κης που μετά την ολο­κλή­ρω­ση της απο­λο­γί­ας του για την τρα­γω­δία στο Μάτι, αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος με την επι­βο­λή χρη­μα­τι­κής εγγύ­η­σης 20.000 ευρώ.

Ο κ. Ψινά­κης προ­σήλ­θε το πρωί συνο­δευό­με­νος από τους συνη­γό­ρους του Αλέ­ξαν­δρο Λυκου­ρέ­ζο και Δημή­τρη Κου­σιου­ρή στο γρα­φείο του ανα­κρι­τή της υπό­θε­σης Αθα­νά­σιου Μαρ­νέ­ρη, στον οποίο παρέ­δω­σε πολυ­σέ­λι­δο υπό­μνη­μα με τους ισχυ­ρι­σμούς του ένα­ντι του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου που έχει συντα­χθεί σε βάρος του για αδι­κή­μα­τα σε βαθ­μό πλημμελήματος.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο κατη­γο­ρού­με­νος δέχθη­κε πολ­λές ερω­τή­σεις από τον δικα­στι­κό λει­τουρ­γό όσον αφο­ρά ενέρ­γειες του δήμου πριν και κατά τη διάρ­κεια της φονι­κής πυρ­κα­γιάς της 23ης Ιου­λί­ου 2018.

Ο πρώ­ην δήμαρ­χος Μαρα­θώ­να υπο­στη­ρί­ζει ότι από τον δήμο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρό­λη­ψης απο­φυ­γής πυρ­κα­γιών όπως προ­βλέ­πο­νται από το νόμο, ενώ φέρε­ται να διαυτ­πώ­νει αιτιά­σεις για τον χει­ρι­σμό της κατά­στα­σης από την Πυρο­σβε­στι­κή. Υπο­στη­ρί­ζει επί­σης ότι ουδέ­πο­τε ζητή­θη­κε η εκκέ­νω­ση της περιο­χής δικαιο­δο­σί­ας του, δια­δι­κα­σία για την οποία οι υπη­ρε­σί­ες του δήμου ήταν έτοι­μες εφό­σον καλού­νταν να εφαρ­μό­σουν σχε­τι­κή απόφαση.

Ο Ηλ. Ψινά­κης είναι μετα­ξύ των 20 συνο­λι­κά ατό­μων σε βάρος των οποί­ων, μετά από έρευ­να της Εισαγ­γε­λί­ας, ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη κατά περί­πτω­ση, για εμπρη­σμό από αμέ­λεια, ανθρω­πο­κτο­νία από αμέ­λεια κατά συρ­ροή και διά παρα­λεί­ψε­ως καθώς και για σωμα­τι­κές βλά­βες κατά συρ­ροή, δια παρα­λεί­ψε­ως και από αμέ­λεια από υπό­χρε­ους και μη.

Τις επό­με­νες ημέ­ρες έχουν κλη­θεί από τον ανα­κρι­τή που χει­ρί­ζε­ται την δικο­γρα­φία, μετα­ξύ άλλων, ο δήμαρ­χος Ραφή­νας Ευάγ­γε­λος Μπουρ­νούς και η πρώ­ην περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής Ρένα Δούρου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο