Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυρκαγιές: Πάνω από 700 σπίτια ακατάλληλα ή επικίνδυνα για χρήση

Συνε­χί­ζο­νται οι έλεγ­χοι σε κτί­ρια και σπί­τια για τις κατα­στρο­φές από τις πυρ­κα­γιές στις πλη­γεί­σες περιοχές.

Σύμ­φω­να με τα σημε­ρι­νά στοι­χεία του υπ. Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών, από τους ελέγ­χους σε 1.153 κατοι­κί­ες, οι 423 έχουν κρι­θεί κατάλ­λη­λες για χρή­ση (κατοι­κή­σι­μες), 384 προ­σω­ρι­νά ακα­τάλ­λη­λες για χρή­ση (χρή­ζουν επι­σκευών) και 346 επι­κίν­δυ­νες για χρή­ση και οι οποί­ες θα επανελεγχθούν.

82 σε επαγ­γελ­μα­τι­κούς χώρους, εκ των οποί­ων 19 είναι κατάλ­λη­λοι για χρή­ση, 37 προ­σω­ρι­νά ακα­τάλ­λη­λοι και 26 επι­κίν­δυ­νοι για χρή­ση οι οποί­οι θα επανελεγχθούν.

Ελέγ­χθη­καν 542 αποθήκες/στάβλοι κλπ., εκ των οποί­ων οι 37 κρί­θη­καν κατάλ­λη­λοι για χρή­ση, 206 είναι προ­σω­ρι­νά ακα­τάλ­λη­λοι για χρή­ση και 299 επι­κίν­δυ­νοι για χρή­ση οι οποί­οι θα επανελεγχθούν.

Τέλος, ελέγ­χθη­καν 17 δημό­σια κτί­ρια ή/και ιεροί ναοί, εκ των οποί­ων 4 κρί­θη­καν κατάλ­λη­λοι για χρή­ση, 8 κρί­θη­καν προ­σω­ρι­νά ακα­τάλ­λη­λοι για χρή­ση και 5 επι­κίν­δυ­νοι για χρή­ση και θα επανελεγχθούν.

Μέχρι σήμε­ρα έχουν γίνει επα­νέ­λεγ­χοι σε 175 κτί­ρια, εκ των οποί­ων 127 κρί­θη­καν ορι­στι­κά ακα­τάλ­λη­λα για χρή­ση και 48 κρί­θη­καν επι­σκευά­σι­μα. Από αυτούς, στην Αττι­κή έχουν γίνει 33 επα­νέ­λεγ­χοι, στη Φωκί­δα 10 και στην Εύβοια 134.

Από αύριο, Τρί­τη 17 Αυγού­στου 2021, ξεκι­νούν οι αυτο­ψί­ες στο Δήμο Γορ­τυ­νί­ας της ΠΕ Αρκα­δί­ας, ενώ στη Βόρεια Εύβοια, στην Πελο­πόν­νη­σο και στην Αττι­κή ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί, εντός της εβδο­μά­δας, ο επα­νέ­λεγ­χος όσων κτι­ρί­ων έχουν χαρα­κτη­ρι­στεί ακα­τάλ­λη­λα για χρήση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο