Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυροβολισμός 16χρονου: Ο Αλ. Κούγιας ενδέχεται να αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού

Ο Αλέ­ξης Κού­γιας θα είναι, εκτός απρο­ό­πτου, ο δικη­γό­ρος υπε­ρά­σπι­σης του 34χρονου αστυ­νο­μι­κού που πυρο­βό­λη­σε στο κεφά­λι τον 16χρονο Ρομά κατά την διάρ­κεια κατα­δί­ω­ξης στην Θεσσαλονίκη.

«Πρώ­τα απ’ όλα να ευχη­θού­με το παι­δί να ξεπε­ρά­σει τον κίν­δυ­νο για­τί δεν υπάρ­χει πολυ­τι­μό­τε­ρο αγα­θό από την ανθρώ­πι­νη ζωή. Επέ­στρε­φα από σοβα­ρό δικα­στή­ριο όταν μου τηλε­φώ­νη­σαν και θεσμι­κοί παρά­γο­ντες και η οικο­γέ­νεια του αστυ­νο­μι­κού και οι συν­δι­κα­λι­στι­κοί φορείς των αστυ­νο­μι­κών της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Ζήτη­σα να δια­βά­σω τη δικο­γρα­φία και να γνω­ρί­σω τον κατη­γο­ρού­με­νο. Αν δεν με εκφρά­ζει ένας κατη­γο­ρού­με­νος σαν προ­σω­πι­κό­τη­τα δεν θα τον υπε­ρα­σπι­στώ. Όχι (δεν έχου­με συνα­ντη­θεί). Αν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις με ικα­νο­ποιούν θα ανα­λά­βω την υπό­θε­ση. Tον περι­γρά­φουν ως εξαι­ρε­τι­κό άνθρω­πο, καλο­κά­γα­θο αστυ­νο­μι­κό» ανέ­φε­ρε ο κ. Κού­γιας μιλώ­ντας στον ΑΝΤ1.

Ανα­φε­ρό­με­νος στον κατη­γο­ρού­με­νο, ο γνω­στός ποι­νι­κο­λό­γος έκα­νε λόγο για «εξαι­ρε­τι­κό άνθρω­πο» και «καλο­κά­γα­θο αστυνομικό».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ο Αλ. Κού­γιας είναι ο δικη­γό­ρος του Επα­μει­νών­δα Κορ­κο­νέα, του ειδι­κού φρου­ρού που το 2008 δολο­φό­νη­σε τον Αλέ­ξη Γρη­γο­ρό­που­λο στα Εξάρχεια.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο