Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο

Άγνω­στοι πυρο­βό­λη­σαν τα ξημε­ρώ­μα­τα τον δημο­σιο­γρά­φο Στέ­φα­νο Χίο έξω από το σπί­τι του στα Βρι­λήσ­σια και τον τραυμάτισαν.

Κατά τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες από πηγές προ­σκεί­με­νες στην αστυ­νο­μία, ο δημο­σιο­γρά­φος την ώρα που επέ­στρε­φε στο σπί­τι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθη­κε μία σφαί­ρα στον λαι­μό και άλλη μία στα πλευ­ρά, ενώ άλλες βολί­δες έχουν καρ­φω­θεί στο αυτο­κί­νη­τό του. Οι δρά­στες διέ­φυ­γαν αφού τον πυροβόλησαν.

«Ο Στέ­φα­νος Χίος δέχθη­κε δύο σφαί­ρες από έναν άγνω­στο που φορού­σε μαύ­ρα ρού­χα και ο οποί­ος είχε συνερ­γό που τον περί­με­νε. Η μία πέρα­σε ξυστά από την καρω­τί­δα και η άλλη κοντά στην καρ­διά, ενώ στο αυτο­κί­νη­τό του υπάρ­χουν δύο οπές από σφαί­ρες». Αυτό τόνι­σαν στο Αθη­ναϊ­κό-Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων αστυ­νο­μι­κές πηγές για την επί­θε­ση στον Στέ­φα­νο Χίο, λίγο μετά τις 3:00, την ώρα που στάθ­μευε το αυτο­κί­νη­τό του έξω από το σπί­τι του, στα Βριλήσσια.

Αμέ­σως μετά, ο δρά­στης τρά­πη­κε σε φυγή, ενώ η σύζυ­γος του δημο­σιο­γρά­φου, που άκου­σε τους πυρο­βο­λι­σμούς, έτρε­ξε στο σημείο και πήγαν με το αυτο­κί­νη­τό του στο «Σισμα­νό­γλειο». Στη συνέ­χεια, όμως, ο Στέ­φα­νος Χίος δια­κο­μί­στη­κε στο ΚΑΤ, όπου νοση­λεύ­ε­ται σε κατα­στο­λή με την κατά­στα­σή του να χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ως ελεγχόμενη

Προ­α­νά­κρι­ση για την υπό­θε­ση διε­νερ­γεί το Τμή­μα Ανθρω­πο­κτο­νιών της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττικής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο