Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυροσβεστική: 38 δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες

Τριά­ντα οκτώ δασι­κές πυρ­κα­γιές εκδη­λώ­θη­καν σε διά­στη­μα 24 ωρών, από τις 7.00 το από­γευ­μα χθες έως σήμε­ρα την ίδια ώρα, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Πυροσβεστικής.

Για την κατά­σβε­σή τους επι­χεί­ρη­σαν 705 πυρο­σβέ­στες, 236 οχή­μα­τα, 28 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, το Μηχα­νο­κί­νη­το Ειδι­κό Τμή­μα Πυρο­σβε­στι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιο­δι­κά επι­χεί­ρη­σαν και τα ενα­έ­ρια μέσα.

Συν­δρο­μή παρεί­χαν τρεις ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και τέσ­σε­ρα μηχα­νή­μα­τα έργου του Ελλη­νι­κού Στρα­τού (Ε.Σ.), 13 υδρο­φό­ρες και εννέα μηχα­νή­μα­τα έργου των Περι­φε­ρειών και των ΟΤΑ, η Δασι­κή Υπη­ρε­σία, το ΕΚΑΒ καθώς και εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες και εθε­λο­ντι­κά πυρο­σβε­στι­κά οχήματα.

Οι περισ­σό­τε­ρες πυρ­κα­γιές αντι­με­τω­πί­στη­καν άμε­σα στο αρχι­κό τους στάδιο.

Ανα­φο­ρι­κά με τη δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε την 13η Αυγού­στου 2019 στην Κεντρι­κή Εύβοια, συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν οι δυνά­μεις του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος και των συναρ­μό­διων φορέων.

Τα κατά τόπους ανα­κρι­τι­κά γρα­φεία των Πυρο­σβε­στι­κών Υπη­ρε­σιών καθώς και Κλι­μά­κια της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού (ΔΑΕΕ) διε­ρευ­νούν τα αίτια εκδή­λω­σης των πυρκαγιών.

Συνε­χί­ζο­νται οι περι­πο­λί­ες ενα­έ­ριας επι­τή­ρη­σης, καθώς και οι μει­κτές περι­πο­λί­ες από Πυρο­σβε­στι­κές, Αστυ­νο­μι­κές και Στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο