Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με προ­βλή­μα­τα ανα­μέ­νε­ται να λει­τουρ­γή­σουν κατά τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες τα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς λόγω των δυσμε­νών και­ρι­κών συν­θη­κών που έχει προ­κα­λέ­σει η “Ελπίς» στην Αττική.

Ειδι­κό­τε­ρα, τα μέχρι στιγ­μής δεδο­μέ­να στο οδι­κό δίκτυο της Αθή­νας λόγω της συνε­χι­ζό­με­νης έντο­νης χιο­νό­πτω­σης, καθι­στούν αδύ­να­τη την εκτέ­λε­ση των πρω­ι­νών δρο­μο­λο­γί­ων με λεω­φο­ρεία και τρόλεϊ.

Επο­πτι­κά συνερ­γεία της ΟΣΥ σε συνερ­γα­σία με την Τρο­χαία Αττι­κής θα διε­νερ­γούν αυτο­ψί­ες από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, προ­κει­μέ­νου να επα­νε­κτι­μη­θεί η κατά­στα­ση για τη στα­δια­κή απο­κα­τά­στα­ση της εξυ­πη­ρέ­τη­σης του επι­βα­τι­κού κοι­νού από τα οδι­κά μέσα, στο βαθ­μό που οι και­ρι­κές συν­θή­κες το επι­τρέ­πουν, πάντα με γνώ­μο­να την ασφά­λεια των εργα­ζο­μέ­νων και των επιβατών.

Προ­τε­ραιό­τη­τα, εφό­σον αυτό κατα­στεί εφι­κτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθή­νας και του Πει­ραιά με στό­χο να καλυ­φθούν οι κεντρι­κοί οδι­κοί άξονες.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Σε ό,τι αφο­ρά την λει­τουρ­γία των μέσων στα­θε­ρής τροχιάς:

Στη γραμ­μή 1 του Μετρό (πρώ­ην ΗΣΑΠ) από την έναρ­ξη της κυκλο­φο­ρί­ας, τα δρο­μο­λό­για θα γίνο­νται στο τμή­μα Πει­ραιάς — Αττι­κή και αντίστροφα.

Στις γραμ­μές 2&3 του Μετρό οι συρ­μοί θα κυκλο­φο­ρούν κανο­νι­κά από την έναρ­ξη της λει­τουρ­γί­ας ενώ δεν θα πραγ­μα­το­ποιού­νται τα δρο­μο­λό­για του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Τέλος, οι συρ­μοί του Τραμ θα ξεκι­νή­σουν τα δρο­μο­λό­για τους και στις 2 γραμ­μές στις 8 το πρωί.

Βαρ­διά­νος στα σπόρ­κα, Αλέ­ξαν­δρος Παπαδιαμάντης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο