Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πως να αποκτήσω κίνητρο για να χάσω βάρος

Αν, αυτή είναι η ώρα που πιθα­νό­τα­τα σκέ­φτε­στε να απαλ­λα­γεί­τε από αυτά τα επι­πλέ­ον κιλά, αλλά δυσκο­λεύ­ε­στε να βρεί­τε το κίνη­τρο που χρειά­ζε­στε, έχου­με συγκε­ντρώ­σει μερι­κές συμ­βου­λές για την σωστή απώ­λεια βάρους.

Δεν χρειά­ζε­ται να ασκή­σε­τε πίε­ση στον εαυ­τό σας για να χάσε­τε το βάρος που θέλε­τε πολύ γρή­γο­ρα. Το καλύ­τε­ρο πράγ­μα που μπο­ρεί­τε να κάνε­τε, για να δια­τη­ρή­σε­τε το κίνη­τρο της απώ­λειας βάρους είναι να είστε ευγε­νι­κοί με τον εαυ­τό σας και να γνω­ρί­ζε­τε ότι θα χρεια­στεί χρό­νος για να πετύ­χε­τε τους στό­χους σας.

1. Να είστε ενεργός σε εσωτερικούς χώρους

Όταν ο και­ρός είναι πιο δρο­σε­ρός, μερι­κές φορές μπο­ρεί να είναι δύσκο­λο να βρε­θεί το κίνη­τρο για έξο­δο από το σπί­τι. Το καλό είναι ότι δεν χρειά­ζε­ται να βγεί­τε έξω για να ασκη­θεί­τε, υπάρ­χουν τόσες πολ­λές ασκή­σεις που μπο­ρεί­τε να κάνε­τε στην άνε­ση του σπι­τιού σας.

Μπο­ρεί­τε να ρωτή­σε­τε έναν personal trainer στην Αθή­να για να σας προ­τεί­νει ποιές ασκή­σεις μπο­ρούν να γίνουν στο σπί­τι με λίγο έως καθό­λου εξοπλισμό. 

2. Ακολουθήστε ασκήσεις από το διαδίκτυο

Ένας άλλος πολύ καλός τρό­πος για να δια­τη­ρή­σε­τε το κίνη­τρο για απώ­λεια βάρους είναι να ψάξε­τε στο internet και να ακο­λου­θή­σε­τε προ­πο­νή­σεις γυμνα­στι­κής. Μετα­βεί­τε στο YouTube και δεί­τε όλες τις δωρε­άν προ­πο­νή­σεις που είναι δια­θέ­σι­μες και σίγου­ρα θα βρεί­τε κάτι που να σας ταιριάζει..

3. Φτιάξτε νόστιμο υγιεινό φαγητό

Μπο­ρεί να είναι δύσκο­λο να παρα­μεί­νε­τε πιστοί στο κίνη­τρο για να χάσε­τε βάρος εάν τα γεύ­μα­τα που τρώ­τε δεν είναι “συναρ­πα­στι­κά” για εσάς ή την οικο­γέ­νειά σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρ­χουν χιλιά­δες υγιει­νές, νόστι­μες και εύκο­λες συντα­γές που βοη­θούν στην απώ­λεια βάρους, και μπο­ρεί­τε να μαγει­ρέ­ψε­τε και να κρα­τή­σε­τε όλη την οικο­γέ­νειά σας ευτυχισμένη.

Εάν πιστεύ­ε­τε ότι το φαγη­τό που πρέ­πει να τρώ­τε όταν προ­σπα­θεί­τε να χάσε­τε βάρος είναι βαρε­τό, τα φυτι­κά προ­ϊ­ό­ντα για vegan και χορ­το­φά­γους είναι μια πάρα πολύ ωραία εναλ­λα­κτι­κή αν θέλε­τε να δοκι­μά­σε­τε κάτι και­νούρ­γιο. Υπάρ­χουν χιλιά­δες υγιείς, φιλι­κές προς την οικο­γέ­νεια και οικο­νο­μι­κές συντα­γές που ται­ριά­ζουν με όλα τα γούστα.

4. Δημιουργήστε μια οπτική υπενθύμιση

Ένας πολύ καλός τρό­πος για να απο­κτή­σε­τε κίνη­τρα και να παρα­μεί­νε­τε πιστοί σε αυτά, είναι να δημιουρ­γή­σε­τε έναν “πίνα­κα κινή­τρων” ως οπτι­κή υπεν­θύ­μι­ση των στό­χων σας και τον λόγο. Περι­λαμ­βά­νουν πράγ­μα­τα όπως ένα ρού­χο που θα θέλα­τε να φορέ­στε αν πετύ­χε­τε τους στό­χους σας ή οτι­δή­πο­τε θέλε­τε να θέσε­τε ώς στόχο.

Αφού δημιουρ­γή­σε­τε τον πίνα­κα, βεβαιω­θεί­τε ότι κρέ­με­ται κάπου που θα το βλέ­πε­τε κάθε μέρα, ώστε να σας θυμί­ζει και να σας παρα­κι­νεί να συνεχίσετε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο