Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Βλ. Πούτιν στη Μαριούπολη

Ο πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν πραγ­μα­το­ποί­η­σε αιφ­νι­δια­στι­κή επί­σκε­ψη στη Μαριού­πο­λη, μετέ­δω­σαν σήμε­ρα ρωσι­κά κρα­τι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ανα­φε­ρό­με­να στο πρώ­το από την αρχή του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου ταξί­δι του ηγέ­τη του Κρεμ­λί­νου στην περιο­χή του Ντονμπάς.

Η επί­σκε­ψη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε αφού ο Πού­τιν είχε μετα­βεί χθες, Σάβ­βα­το, στην Κρι­μαία, για μια επί­σκε­ψη που δεν είχε προ­α­ναγ­γελ­θεί και με την οποία σημα­το­δό­τη­σε την ένα­τη επέ­τειο της προ­σάρ­τη­σης από τη Ρωσία αυτής της ουκρα­νι­κής χερ­σο­νή­σου, μόλις δύο ημέ­ρες αφό­του το Διε­θνές Ποι­νι­κό Δικα­στή­ριο εξέ­δω­σε ένταλ­μα για τη σύλ­λη­ψη του ρώσου ηγέτη.

Ο Πού­τιν μετέ­βη με ελι­κό­πτε­ρο στη Μαριού­πο­λη, μετέ­δω­σαν ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδή­σε­ων επι­κα­λού­με­να το Κρεμ­λί­νο. Με την επί­σκε­ψή του αυτή, ο Πού­τιν βρέ­θη­κε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την αρχή του πολέ­μου στις γραμ­μές του μετώ­που. Οδη­γώ­ντας ο ίδιος ένα αυτο­κί­νη­το, μετέ­βη σε διά­φο­ρες γει­το­νιές της πόλης και έκα­νε στά­σεις για να μιλή­σει σε κατοίκους.

Στην περι­φέ­ρεια Νέφ­σκι της Μαριού­πο­λης, μια νέα συνοι­κία κατοι­κιών η οποία οικο­δο­μή­θη­κε από τις ρωσι­κές ένο­πλες δυνά­μεις, ο Πού­τιν επι­σκέ­φθη­κε μια οικο­γέ­νεια στο σπί­τι της, ανέ­φε­ραν ρωσι­κά μέσα ενημέρωσης.

«Ο αρχη­γός του κρά­τους επι­θε­ώ­ρη­σε επί­σης την ακτο­γραμ­μή της Μαριού­πο­λης στην περιο­χή του γιωτ κλαμπ, το κτί­ριο του θεά­τρου, αξιο­μνη­μό­νευ­τα μέρη της πόλης», μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο Ιντερ­φάξ επι­κα­λού­με­νο την υπη­ρε­σία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ρωσι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης ανέ­φε­ραν σήμε­ρα πως ο Πού­τιν συνα­ντή­θη­κε επί­σης με τον κορυ­φαίο διοι­κη­τή της στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σής του στην Ουκρα­νία και τον αρχη­γό του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου των ρωσι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων Βαλέ­ρι Γκερασίμοφ

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο