Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταρρίφθηκαν πάνω από 40 drones και ρωσικοί πύραυλοι

Η ουκρα­νι­κή αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να κατέρ­ρι­ψε πάνω από 40 τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­να μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη-καμι­κά­ζι και πυραύ­λους που κατευ­θύ­νο­νταν στο Κίε­βο σήμε­ρα, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα μέσω της πλατ­φόρ­μας Telegram η στρα­τιω­τι­κή διοί­κη­ση της περι­φέ­ρειας της ουκρα­νι­κής πρωτεύουσας.

Εκρή­ξεις συντά­ρα­ξαν την πόλη τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, καθώς οι δυνά­μεις της Μόσχας εξα­πέ­λυ­σαν νέα αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή, για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη νύχτα, τη δέκα­τη πέμ­πτη μέσα στον τρέ­χο­ντα μήνα.

Η επί­θε­ση του Σαβ­βά­του προς Κυρια­κή χαρα­κτη­ρί­στη­κε η μεγα­λύ­τε­ρη που έχει κατα­γρα­φεί ως τώρα στον πόλε­μο. Οι ουκρα­νι­κές αρχές έκα­ναν λόγο για έναν νεκρό και τραυματίες.

Την ώρα που η πολυ­συ­ζη­τη­μέ­νη ουκρα­νι­κή αντε­πί­θε­ση για την ανα­κα­τά­λη­ψη εδα­φών που έχει κυριεύ­σει ο ρωσι­κός στρα­τός ανα­μέ­νε­ται να αρχί­σει κι ενώ ο πόλε­μος βρί­σκε­ται στον δέκα­το πέμ­πτο μήνα του, η Μόσχα εντα­τι­κο­ποιεί τα αερο­πο­ρι­κά πλήγ­μα­τα, βάζο­ντας στο στό­χα­στρο υπο­δο­μές, εφό­δια και εξοπλισμό.

Από την άλλη, αν και το Κίε­βο σπα­νί­ως ανα­λαμ­βά­νει την ευθύ­νη για επι­θέ­σεις στη Ρωσία, έχουν κατα­γρα­φεί πολ­λα­πλές επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον στρα­τιω­τι­κών, ενερ­γεια­κών και συγκοι­νω­νια­κών υπο­δο­μών στο ρωσι­κό έδα­φος, για τις οποί­ες η Μόσχα κατη­γο­ρεί τις ουκρα­νι­κές δυνά­μεις και τις δυτι­κές χώρες που τις υπο­στη­ρί­ζουν στον πόλεμο.

Ζημιές υπέστησαν υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού από τα ρωσικά πλήγματα

Ρωσι­κή επί­θε­ση με drones στη διάρ­κεια της νύκτας προ­κά­λε­σε κάποιες ζημιές στις υπο­δο­μές του λιμα­νιού της Οδησ­σού της Ουκρα­νί­ας, στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, ζωτι­κής σημα­σί­ας για τις εξα­γω­γές ουκρα­νι­κών σιτη­ρών, ανα­κοί­νω­σε ο ουκρα­νι­κός στρατός.

Δεν διευ­κρι­νί­στη­κε αν οι ζημιές αυτές θα επη­ρε­ά­σουν τις εξα­γω­γές σιτη­ρών. Στο πλαί­σιο της πρω­το­βου­λί­ας για τα σιτη­ρά η Ουκρα­νία μπο­ρεί να εξά­γει τα προ­ϊ­ό­ντα της μόνο μέσω των λιμα­νιών στην περιο­χή της Οδησσού.

Ο ουκρα­νι­κός στρα­τός επε­σή­μα­νε ότι οι ρωσι­κές δυνά­μεις χρη­σι­μο­ποί­η­σαν ιρα­νι­κής κατα­σκευ­ής drones Shahed.

Η Ρωσία εξα­πέ­λυ­σε σήμε­ρα το πρωί νέο κύμα αερο­πο­ρι­κών επι­δρο­μών ενα­ντί­ον διά­φο­ρων περιο­χών στην Ουκρα­νία, περι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του Κιέ­βου, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας drones και πυραύ­λους κρουζ.

Η πολε­μι­κή αερο­πο­ρία της Ουκρα­νί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι η αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να κατέρ­ρι­ψε 29 από τα 35 drones και 37 από τους 40 πυραύ­λους. Πρό­σθε­σε εξάλ­λου στον λογα­ρια­σμό της στο Telegram ότι η Μόσχα στο­χο­θέ­τη­σε στρα­τιω­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις και κρί­σι­μες υποδομές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο