Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησε η μαζική εκκένωση της Μαριούπολης

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι έχει ξεκι­νή­σει η μαζι­κή εκκέ­νω­ση της Μαριού­πο­λης, όπως μετα­δί­δει το πρα­κτο­ρείο Reuters επι­κα­λού­με­νο τα ρωσι­κά πρα­κτο­ρεία ειδήσεων.

Το υπουρ­γείο ανέ­φε­ρε ότι από τις 10 δια­δρο­μές που προ­τά­θη­καν ως «ανθρω­πι­στι­κοί διά­δρο­μοι» για την απο­μά­κρυν­ση των αμά­χων σήμε­ρα, οι αρχές του Κιέ­βου συμ­φώ­νη­σαν μόνο για τις τρεις. Καμία από αυτές δεν οδη­γεί στη Ρωσία.

Λίγο νωρί­τε­ρα Ουκρα­νοί αξιω­μα­τού­χοι ανέ­φε­ραν ότι μια αυτο­κι­νη­το­πο­μπή απο­τε­λού­με­νη από περισ­σό­τε­ρα από 160 οχή­μα­τα ανα­χώ­ρη­σε από τη Μαριού­πο­λη, στην πρώ­τη, κατά τα φαι­νό­με­να, επι­τυ­χη­μέ­νη από­πει­ρα να ανοί­ξει ένας «ανθρω­πι­στι­κός διά­δρο­μος» για την απο­μά­κρυν­ση των αμά­χων από την πολιορ­κη­μέ­νη πόλη.

Οι άμα­χοι έχουν απο­κλει­στεί σε αυτήν την πόλη-λιμά­νι της Μαύ­ρης Θάλασ­σας εδώ και δύο εβδο­μά­δες και τα εφό­διά τους εξα­ντλού­νται καθώς έχουν περι­κυ­κλω­θεί από τις ρωσι­κές δυνά­μεις. Σήμε­ρα, η δημο­τι­κή αρχή ανέ­φε­ρε ότι η κατά­παυ­ση του πυρός στην περιο­χή εφαρ­μό­ζε­ται και ένα κομ­βόι έφυ­γε με προ­ο­ρι­σμό την πόλη Ζαπο­ρί­ζια. Τα περί­που 160 ιδιω­τι­κά οχή­μα­τα έφτα­σαν ήδη στη γει­το­νι­κή πόλη Μπερ­ντιάνσκ και από εκεί κατευ­θύ­νο­νται στη Ζαπορίζια.

«Επι­βε­βαιώ­νε­ται επί­σης ότι η κατά­παυ­ση του πυρός κατά μήκος του ανθρω­πι­στι­κού δια­δρό­μου κρα­τά­ει», πρό­σθε­σε σε ανάρ­τη­ση στο δια­δί­κτυο ο δήμος.

(Φωτό αρχεί­ου)

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο