Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν ευρεία επίθεση — Κατάρριψη μαχητικών

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσί­ας ανέ­φε­ρε ότι οι ρωσι­κές δυνά­μεις πραγ­μα­το­ποιούν μια ευρεία επί­θε­ση στην Ουκρα­νία και έχουν κατα­λά­βει πολ­λές πόλεις και χωριά, μετα­δί­δει το πρα­κτο­ρείο Reuters επι­κα­λού­με­νο το ρωσι­κό Interfax.

Σύμ­φω­να με την πηγή αυτή, σε αερο­μα­χία κοντά στο Ζιτό­μιρ, μια πόλη που απέ­χει περί­που 100 χιλιό­με­τρα δυτι­κά του Κιέ­βου, καταρ­ρί­φθη­καν τέσ­σε­ρα ουκρα­νι­κά μαχη­τι­κά αερο­σκά­φη Su-27.

Το πρα­κτο­ρείο Tass, πάντα σύμ­φω­να με το Reuters, μετα­δί­δει ότι από την αρχή του πολέ­μου, στις 24 Φεβρουα­ρί­ου, οι ρωσι­κές δυνά­μεις έχουν κατα­στρέ­ψει 69 αερο­σκά­φη στο έδα­φος και 21 στον αέρα.

Λίγο νωρί­τε­ρα, ο ρωσι­κός στρα­τός ξανάρ­χι­σε την «επί­θε­ση» αφού ανα­βλή­θη­κε η απο­μά­κρυν­ση των αμά­χων από τις δύο πολιορ­κη­μέ­νες πόλεις στη νοτιο­α­να­το­λι­κή Ουκρα­νί­ας, μετα­ξύ των οποί­ων είναι και η Μαριού­πο­λη. Την ανα­κοί­νω­ση αυτή έκα­νε σήμε­ρα το από­γευ­μα ο εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας Ίγκορ Κονατσένκοφ.

«Λόγω της επι­φυ­λα­κτι­κό­τη­τας της ουκρα­νι­κής πλευ­ράς να ασκή­σει επιρ­ροή στους εθνι­κι­στές ή να παρα­τεί­νει την “κατά­παυ­ση του πυρός”, οι επι­χει­ρή­σεις ξανάρ­χι­σαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας» ανέ­φε­ρε σε βιντε­ο­σκο­πη­μέ­νο μήνυ­μά του.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο