Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει να προσφέρει στο Κίεβο πυραύλους κατά πλοίων

Ρίχνο­ντας λάδι στη φωτιά του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοί τους εξε­τά­ζουν να στη­ρί­ξουν την Ουκρα­νία παρέ­χο­ντάς της πυραύ­λους κατά πλοί­ων, δηλω­σε ανώ­τε­ρος αξιω­μα­τού­χος των ΗΠΑ σήμερα.

“Έχου­με αρχί­σει τις δια­βου­λεύ­σεις με τους συμ­μά­χους μας για την παρο­χή πυραύ­λων κατά πλοί­ων στην Ουκρα­νία”, επε­σή­μα­νε ο αξιω­μα­τού­χος αυτός στο περι­θώ­ριο της έκτα­κτης συνό­δου του ΝΑΤΟ για τον πόλε­μο στην Ουκρα­νία, που διε­ξά­γε­ται στις Βρυξέλλες.

“Ενδέ­χε­ται να υπάρ­χουν κάποιες τεχνι­κές προ­κλή­σεις για την υλο­ποί­η­ση αυτού του σχε­δί­ου, αλλά είναι κάτι για το οποίο δια­βου­λευό­μα­στε με τους συμ­μά­χους και πάνω στο οποίο έχου­με ξεκι­νή­σει να εργα­ζό­μα­στε”, τόνισε.

Ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι ο οποί­ος παρε­νέ­βη στη σύνο­δο του ΝΑΤΟ μέσω τηλε­διά­σκε­ψης, δεν ζήτη­σε την έντα­ξη της χώρας του στη Συμ­μα­χία, ούτε τη δημιουρ­γία ζώνης απα­γό­ρευ­σης πτή­σε­ων, σύμ­φω­να με τον ίδιο αξιωματούχο.

“Σε γενι­κές γραμ­μές η ατμό­σφαι­ρα ήταν ρεα­λι­στι­κή, απο­φα­σι­στι­κή και με εξαι­ρε­τι­κή σύμπνοια”, επε­σή­μα­νε ο ίδιος.

Παράλ­λη­λα ο Αμε­ρι­κα­νός αξιω­μα­τού­χος δήλω­σε ότι στη διάρ­κεια της συνό­δου του ΝΑΤΟ “πολ­λοί” ηγέ­τες εκτί­μη­σαν ότι “η Κίνα θα πρέ­πει να ανα­λά­βει τις ευθύ­νες της απέ­να­ντι στη διε­θνή κοι­νό­τη­τα” και ότι θα πρέ­πει “να εξα­κο­λου­θή­σου­με να ζητά­με από την Κίνα να μη στη­ρί­ζει τη Ρωσία στην επί­θε­σή της”.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο