Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόσοι έχουν να πληρώσουν για τεστ Covid-19, κυρία Κεφαλογιάννη;

Είναι συχνές οι στιγ­μές που το θρά­σος στε­λε­χών — υπουρ­γών, βου­λευ­τών και όχι μόνο — του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος ξεπερ­νά κάθε όριο.

Τέτοιο θρά­σος φαί­νε­ται πως δια­θέ­τει μπό­λι­κο η βου­λευ­τής Α’ Αθη­νών της ΝΔ Όλγα Κεφα­λο­γιάν­νη. Σαν σύγ­χρο­νη «Μαρία Αντουα­νέ­τα», η βου­λευ­τής της ΝΔ ανέ­βα­σε στο Twitter μήνυ­μα προ­τρέ­πο­ντας το λαό να προ­βεί σε… τεστ κορω­νοϊ­ού μετά την επι­στρο­φή του από τις καλο­και­ρι­νές δια­κο­πές. Μάλι­στα, συνο­δεύ­ει το μήνυ­μα της με φωτο­γρα­φία όπου η ίδια υπο­βάλ­λε­ται σε τεστ Covid-19.

Γρά­φει η κ. Κεφα­λο­γιάν­νη: «Κάνου­με το τεστ για #COVID19 όταν επι­στρέ­ψου­με από τις δια­κο­πές μας. Ας προ­στα­τεύ­σου­με την οικο­γέ­νειά μας, τους φίλους μας, τους συνα­δέλ­φους μας.»

Τι δε μας λέει η βου­λευ­τής της ΝΔ; Μα ότι το τεστ για Covid-19 κοστί­ζει περί­που 140–150 ευρώ! Σκέ­φτη­κε, άρα­γε, η κ. Κεφα­λο­γιάν­νη πως για μεγά­λο τμή­μα των εργα­ζό­με­νων, για τους άνερ­γους, για τους χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χους και πολ­λούς φοι­τη­τές το ποσό που απαι­τεί­ται για το τεστ είναι απα­γο­ρευ­τι­κό; Εκτός κι’ αν το tweet της απευ­θύ­νο­νταν απο­κλει­στι­κά στον «κύκλο» της, δηλα­δή σε μεγα­λο­α­στούς που τα 150 ευρώ τα έχουν για… πουρ­μπουάρ σε πεντά­στε­ρα ξενοδοχεία.

Όπως ήταν επό­με­νο, η ανάρ­τη­ση της Ο. Κεφα­λο­γιάν­νη προ­κά­λε­σε πλη­θώ­ρα αρνη­τι­κών σχο­λί­ων από χρή­στες του Twitter.

Όσο για το αν αντι­λή­φθη­κε τον άκρως προ­κλη­τι­κό χαρα­κτή­ρα της ανάρ­τη­σης της, πολύ αμφιβάλουμε…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο