Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς θα γίνει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου στα πανεπιστήμια

Με υπο­χρε­ω­τι­κή τη χρή­ση μη ιατρι­κής μάσκας για φοι­τη­τές, καθη­γη­τές και διοι­κη­τι­κό προ­σω­πι­κό σε όλους του χώρους των ΑΕΙ θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η εξε­τα­στι­κή του Σεπτεμ­βρί­ου στα πανε­πι­στή­μια. Η σχε­τι­κή από­φα­ση του υφυ­πουρ­γού Παι­δεί­ας, Βασί­λη Διγα­λά­κη, δημο­σιεύ­τη­κε στο ΦΕΚ.

Συγκε­ρι­μέ­να, η από­φα­ση ορί­ζει ότι κατά την περί­ο­δο της επα­να­λη­πτι­κής εξε­τα­στι­κής περιό­δου Σεπτεμ­βρί­ου του ακα­δη­μαϊ­κού έτους 2019- 2020, στα πανε­πι­στή­μια η χρή­ση μη ιατρι­κής μάσκας θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή τόσο για τους φοι­τη­τές, όσο και το διδα­κτι­κό και λοι­πό προ­σω­πι­κό καθ ́ όλη τη διάρ­κεια της εξέ­τα­σης και για όλες τις μορ­φές των διά ζώσης εξε­τά­σε­ων (γρα­πτές και προφορικές).

   Η χρή­ση μη ιατρι­κής μάσκας θα είναι υπο­χρε­ω­τι­κή και στους ανοι­κτούς και κλει­στούς κοι­νό­χρη­στους χώρους των ΑΕΙ λόγω του υψη­λού συγ­χρω­τι­σμού των φοι­τη­τών, καθώς και στους κοι­νό­χρη­στους χώρους των εστιών.

Επί­σης, κατά τη διε­νέρ­γεια των διά ζώσης γρα­πτών και προ­φο­ρι­κών εξε­τά­σε­ων συστή­νε­ται η χρή­ση αιθου­σών, αμφι­θε­ά­τρων ή γρα­φεί­ων με φυσι­κό αερι­σμό. Σε περί­πτω­ση που δεν υφί­στα­ται επαρ­κής δια­θε­σι­μό­τη­τα χώρων με φυσι­κό αερι­σμό, συστή­νε­ται η χρή­ση αιθου­σών, αμφι­θε­ά­τρων και γρα­φεί­ων που έχουν εξα­ε­ρι­σμό ή/και κλι­μα­τι­στι­κές μονά­δες σύμ­φω­να με τα ορι­ζό­με­να στην υπό στοι­χεία Δ1/ΓΠ οικ.49524 εγκύ­κλιο του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας (ΑΔΑ ΨΥ5Ε465ΦΥΟ-ΦΤΟ). Επί­σης, τα ΑΕΙ καλού­νται να λαμ­βά­νουν ειδι­κή μέρι­μνα για τους φοι­τη­τές που ανή­κουν σε ομά­δες αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (ευπα­θείς ομά­δες) προ­κει­μέ­νου να απο­φεύ­γε­ται ο συγ­χρω­τι­σμός τους με άλλους φοι­τη­τές κατά τη διάρ­κεια των δια ζώσης εξετάσεων.

Αντί­στοι­χα, η Συνέ­λευ­ση κάθε Τμή­μα­τος συστή­νε­ται να λαμ­βά­νει ειδι­κή μέρι­μνα για το διδα­κτι­κό προ­σω­πι­κό των ΑΕΙ που ανή­κουν σε ομά­δες αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (ευπα­θείς ομάδες).

Η ορθή εφαρ­μο­γή και τήρη­ση των προ­τει­νό­με­νων μέτρων και κανό­νων ασφα­λεί­ας της παρ. 1 κατά τη διε­νέρ­γεια των εξε­τά­σε­ων, παρα­κο­λου­θεί­ται από τον πρό­ε­δρο του Τμή­μα­τος, καθώς και το διδα­κτι­κό προ­σω­πι­κό του ΑΕΙ στο οποίο έχει ανα­τε­θεί ανά περί­πτω­ση το διδα­κτι­κό έργο του κάθε μαθή­μα­τος σύμ­φω­να με το εκά­στο­τε πρό­γραμ­μα σπουδών.

Κατά τα λοι­πά, θα ισχύ­ουν όσα προ­βλε­πό­ταν και για την εξε­τα­στι­κή του περα­σμέ­νου Ιουνίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο