Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο 4 Μαΐου και 6 Μαΐου

Με απερ­γί­ες και στά­σεις εργα­σί­ας συμ­με­τέ­χουν οι εργα­ζό­με­νοι στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς στις κινη­το­ποι­ή­σεις  για τον εορ­τα­σμό της Εργα­τι­κής Πρωτομαγιάς.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με ανα­κοι­νώ­σεις των εργα­ζο­μέ­νων, τα μέσα μετα­φο­ράς θα κινη­θούν ως εξής:

Αύριο Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Τα λεω­φο­ρεία θα κινη­θούν από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βρά­δυ, αφού σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του Συν­δι­κά­του Εργα­ζο­μέ­νων ΟΑΣΑ έχουν προ­κη­ρυ­χθεί στά­σεις εργα­σί­ας από την έναρ­ξη της κυκλο­φο­ρί­ας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το Μετρό γραμ­μές 2&3 θα κινη­θεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βρά­δυ. Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Λει­τουρ­γί­ας Μετρό Αθη­νών έχει προ­κη­ρύ­ξει στά­σεις εργα­σί­ας από τις έναρ­ξη της κυκλο­φο­ρί­ας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλο­φο­ρί­ας. Δεν θα εκτε­λού­νται δρο­μο­λό­για στο τμή­μα Δουκ. Πλα­κε­ντί­ας — Αεροδρόμιο.

Το Τραμ θα λει­τουρ­γεί από την έναρ­ξη της βάρ­διας έως τις 12:00 και από τις 16:00 έως τη λήξη. Το Σωμα­τείο Ηλε­κτρο­δη­γών Τραμ Αττι­κής έχει προ­κη­ρύ­ξει στά­ση εργα­σί­ας μετα­ξύ 12:00 — 16:00 με απο­τέ­λε­σμα οι συρ­μοί να μεί­νουν ακι­νη­το­ποη­μέ­νοι σ´ αυτό το διάστημα.

Ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να θα είναι τα τρέ­να σε όλο το σιδη­ρο­δρο­μι­κό δίκτυο της χώρας και ο προ­α­στια­κός σιδη­ρό­δρο­μος. Η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Σιδη­ρο­δρο­μι­κών απο­φά­σι­σε 24ωρη απερ­γία. Εξαι­τί­ας της απερ­γί­ας θα υπάρ­ξει σήμε­ρα ανα­στο­λή των νυχτε­ρι­νών δρο­μο­λο­γί­ων στη γραμ­μή της Χαλ­κί­δας και ανα­στο­λή του δρο­μο­λο­γί­ου 3632 της γραμ­μής μετα­ξύ Θεσ­σα­λο­νί­κης ‑Σερ­ρών.

Επι­πλέ­ον, αύριο δεν θα πραγ­μα­το­ποιού­νται δρο­μο­λό­για λεω­φο­ρεί­ων που εκτε­λούν εσω­τε­ρι­κές δια­δρο­μές εντός του σιδη­ρο­δρο­μι­κού δικτύ­ου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Κανο­νι­κά θα πραγ­μα­το­ποιούν δρο­μο­λό­για τα τρό­λεϊ και ο ηλε­κτρι­κός (γραμ­μή 1 Μετρό) .

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να θα είναι όλη την ημέ­ρα το Μετρό γραμ­μές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμ­μή 2&3, τα τρό­λεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απερ­γί­ας που έχουν απο­φα­σί­σει τα αντί­στοι­χα σωμα­τεία εργαζομένων.

Κανο­νι­κά θα κινη­θούν τα λεωφορεία.

Με ανα­κοι­νώ­σεις τους, τα σωμα­τεία των εργα­ζο­μέ­νων στις συγκοι­νω­νί­ες καταγ­γέλ­λουν την κυβέρ­νη­ση «μετά από διά­φο­ρα αντερ­γα­τι­κά μέτρα που πάρ­θη­καν στη διάρ­κεια της πρω­το­φα­νούς παν­δη­μί­ας, με μόνι­μο ή προ­σω­ρι­νό χαρα­κτή­ρα, ετοι­μά­ζε­ται να προ­ω­θή­σει μια σει­ρά ρυθ­μί­σεις για την κατα­στρα­τή­γη­ση της 8ωρης εργα­σί­ας, την υπο­νό­μευ­ση της απερ­γί­ας κα γενι­κό­τε­ρα της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρά­σης. Τα δικαιώ­μα­τα και οι κατα­κτή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων δεν διαπραγματεύονται».

Τέλος, οι εργα­ζό­με­νοι δηλώ­νουν απο­φα­σι­σμέ­νοι να αντι­στα­θούν στα σχέ­δια επι­στρο­φής σε εργα­σια­κό μεσαί­ω­να και θα παλέ­ψουν για την υπε­ρά­σπι­ση του δημό­σιου και κοι­νω­νι­κού χαρα­κτή­ρα των συγκοινωνιών.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο