Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς λειτουργεί η αγορά από σήμερα

Από τις 7 σήμε­ρα το πρωί τα εμπο­ρι­κά κατα­στή­μα­τα, σε όλη τη χώρα, μπο­ρούν να σηκώ­σουν ρολά και να υπο­δε­χθούν τους πελά­τες. Σημειώ­νε­ται ότι στις «κόκ­κι­νες περιο­χές» θα ανοί­ξουν τα κατα­στή­μα­τα με τη μέθο­δο «παρά­δο­ση εκτός» (click away).

Το σύνο­λο των εργα­ζο­μέ­νων που επα­νέρ­χο­νται στην εργα­σία είναι περί­που 140.000 και για τους πελά­τες η μετα­κί­νη­ση θα γίνε­ται με απο­στο­λή SMS στο 13033 με την επι­λο­γή 2 «Μετά­βα­ση σε εν λει­τουρ­γία κατά­στη­μα προ­μη­θειών αγα­θών πρώ­της ανά­γκης (σού­περ μάρ­κετ, μίνι μάρ­κετ)», ή με το έντυ­πο-βεβαί­ω­ση κίνη­σης ή με χει­ρό­γρα­φη βεβαί­ω­ση κίνησης.

«Όλες οι επι­χει­ρή­σεις που θα ανοί­ξουν από σήμε­ρα, θα συνε­χί­σουν να θεω­ρού­νται πλητ­τό­με­νες και θα εξα­κο­λου­θή­σουν να έχουν την ίδια βοή­θεια από το κρά­τος,  δηλα­δή δεν θα πλη­ρώ­σουν ενοί­κια τον Φεβρουά­ριο, θα συνε­χί­σουν να έχουν σε ανα­στο­λή τους εργα­ζό­με­νους τους για να επι­δο­τού­νται και θα απο­λαμ­βά­νουν όλα τα “ευερ­γε­τή­μα­τα” που έχουν υιο­θε­τη­θεί από την κυβέρ­νη­ση», όπως δήλω­σε ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων ‘Αδω­νις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος έκα­νε γνω­στό ότι εντός των ημε­ρών θα υπο­γρα­φεί η από­φα­ση για την επι­δό­τη­ση τόκων ενή­με­ρων επι­χει­ρη­μα­τι­κών δανεί­ων για το πρώ­το τρί­μη­νο του 2021, ενώ για το επό­με­νο 9μήνο θα επι­δο­τη­θεί μέρος των τοκο­χρε­ο­λυ­σί­ων των μικρο­με­σαί­ων επι­χει­ρή­σε­ων, καλύ­πτο­ντας έτσι μέρος των οφει­λών από τις επιχειρήσεις.

Επί­σης, ο ίδιος προ­α­νήγ­γει­λε πρό­γραμ­μα με πόρους του ΕΣΠΑ, για την ενί­σχυ­ση επι­χει­ρή­σε­ων και επαγ­γελ­μα­τιών σε περιο­χές με παρα­τε­τα­μέ­νο lockdown και, όπως είπε, οι σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις θα γίνουν τις επό­με­νες ημέρες.

Τέλος, σημειώ­νε­ται ότι από σήμε­ρα επι­τρέ­πε­ται και η πώλη­ση εμπο­ρι­κών βιο­μη­χα­νι­κών ειδών στις λαϊ­κές αγο­ρές, όπως έχει γνω­στο­ποι­ή­σει με ανα­κοί­νω­σή της η Πανελ­λα­δι­κή Ομο­σπον­δία Συλ­λό­γων Παρα­γω­γών Αγρο­τι­κών Προ­ϊ­ό­ντων Λαϊ­κών Αγορών.

Η μετακίνηση

Σχε­τι­κά με τη μετα­κί­νη­ση για τις δρα­στη­ριό­τη­τες που επα­να­λει­τουρ­γούν από σήμε­ρα (εξαι­ρου­μέ­νης της επί­σκε­ψης σε κομ­μω­τή­ρια, υπη­ρε­σί­ες προ­σω­πι­κής υγιει­νής, απο­τρί­χω­σης, θερα­πεί­ας με υπε­ριώ­δεις και υπέ­ρυ­θρες ακτί­νες, μανι­κιούρ, πεντι­κιούρ και περι­ποί­η­ση νυχιών κ.λπ.), η βεβαί­ω­ση κίνη­σης, είτε συμπλη­ρώ­νε­ται από τον πολί­τη είτε χορη­γεί­ται μέσω τηλε­πι­κοι­νω­νια­κού μηνύ­μα­τος, και έχει χρο­νι­κή ισχύ δύο ωρών, με χρο­νι­κό σημείο έναρ­ξης την ώρα που ανα­γρά­φε­ται στη βεβαί­ω­ση κίνη­σης ή την ώρα χορή­γη­σής της μέσω μηνύματος.

Η απόφαση

Ανα­λυ­τι­κά, η από­φα­ση που δημο­σιεύ­τη­κε στο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύ­ουν για λια­νε­μπό­ριο, κατα­στή­μα­τα τρο­φί­μων, κομ­μω­τή­ρια, κου­ρεία και υπη­ρε­σί­ες προ­σω­πι­κής υγιει­νής από σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 18 Ιανουα­ρί­ου και ώρα 6:00, έως και τη Δευ­τέ­ρα, 25 Ιανουα­ρί­ου και ώρα 6:00, προ­βλέ­πει τα εξής:

Γενικοί Κανόνες λειτουργίας

-Ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας (προ­αι­ρε­τι­κό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Προ­αι­ρε­τι­κή λει­τουρ­γία κατα­στη­μά­των, την Κυρια­κή 24 Ιανουαρίου.

-Δια­τη­ρεί­ται ο περιο­ρι­σμός των μετα­κι­νή­σε­ων με υπο­χρέ­ω­ση απο­στο­λής SMS στο 13033, ενώ ο κατα­να­λω­τής οφεί­λει να δια­τη­ρεί το μήνυ­μα, προ­κει­μέ­νου να απο­δει­κνύ­ε­ται η ώρα απο­στο­λής και έγκρι­σης της μετα­κί­νη­σης του.

-Δια­τη­ρεί­ται η απα­γό­ρευ­ση υπερ­το­πι­κών μετακινήσεων.

-Μέγι­στος επι­τρε­πό­με­νος αριθ­μός: τέσ­σε­ρα άτο­μα για κατα­στή­μα­τα έως 100 τ.μ. Για κατα­στή­μα­τα άνω των 100 τ.μ. ένα άτο­μο για κάθε 25 τ.μ. επι­πλέ­ον  (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγι­στος επι­τρε­πό­με­νος αριθ­μός πελα­τών εντός των εμπο­ρι­κών κέντρων (malls), εκπτω­τι­κών χωριών και εκπτω­τι­κών κατα­στη­μά­των (outlets), ορί­ζε­ται ως εξής: Ένας πελά­της ανά 25 τ.μ. επι­φά­νειας κυρί­ως χώρου.

-Από­στα­ση 2 μέτρων μετα­ξύ των πελα­τών κατά τον χρό­νο ανα­μο­νής στα ταμεία.

-Προ­σαύ­ξη­ση προ­στί­μων κατά 50% για φυσι­κά πρό­σω­πα και επιχειρήσεις.

-Ειδι­κώς τα περί­πτε­ρα δύνα­νται να λει­τουρ­γούν 24 ώρες.

-Για τα κατα­στή­μα­τα τρο­φί­μων υπάρ­χει η υπο­χρέ­ω­ση να έχουν κάνει ανάρ­τη­ση με έγγρα­φο ή ψηφια­κό τρό­πο του μέγι­στου αριθ­μού κατα­να­λω­τών που επι­τρέ­πε­ται να βρί­σκο­νται εντός του κατα­στή­μα­τος. Προ­βλέ­πε­ται ειδι­κή απο­λύ­μαν­ση σε τρο­χή­λα­τα και μη καρότσια/καλάθια — όπου υφί­στα­νται — με ανά­πτυ­ξη καθη­με­ρι­νού προ­γράμ­μα­τος απο­λύ­μαν­σης, το οποίο επι­δει­κνύ­ε­ται στις αρμό­διες αρχές. Το ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας τους είναι προ­αι­ρε­τι­κό (διευ­ρυ­μέ­νο) από τις 7:00 έως τις 20:00, καθώς και με την εξαί­ρε­ση, ως προς τα κατα­στή­μα­τα τρο­φί­μων, της λει­τουρ­γί­ας υπη­ρε­σιών δια­νο­μής προ­ϊ­ό­ντων (delivery), η οποία επι­τρέ­πε­ται να λει­τουρ­γεί έως τη 1:00.

Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής και διαιτολογικών υπηρεσιών

Οι ειδι­κοί όροι λει­τουρ­γί­ας για τις δρα­στη­ριό­τη­τες των κομ­μω­τη­ρί­ων, κου­ρεί­ων και κέντρων αισθητικής/ΚΑΔ 96.02, υπη­ρε­σί­ες διαιτολογίας/ΚΑΔ 96.04.10.01, υπη­ρε­σί­ες διαι­το­λο­γι­κών μονά­δων με εξαί­ρε­ση την άσκηση/ΚΑΔ96.04.10.02, υπη­ρε­σί­ες προ­σω­πι­κής υγιει­νής και φρο­ντί­δας σώματος/ΚΑΔ 96.04.10.06, υπη­ρε­σί­ες γυα­λί­σμα­τος υποδημάτων/ΚΑΔ 96.09.19.08: είναι οι εξής:

-Από­στα­ση μετα­ξύ θέσε­ων εργα­σί­ας: 2 μέτρα.

-Οι πελά­τες θα προ­σέρ­χο­νται μόνο κατό­πιν ραντε­βού, μέσω τηλε­φώ­νου και ηλε­κτρο­νι­κών μέσων. Απα­γο­ρεύ­ε­ται η ανα­μο­νή πελα­τών στον χώρο.

-Οι επι­χει­ρή­σεις οφεί­λουν κατά την ημε­ρή­σια έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας τους, να συμπλη­ρώ­νουν κατά­λο­γο με τα ραντε­βού των πελα­τών, ο οποί­ος θα επι­δει­κνύ­ε­ται στα ελεγ­κτι­κά όργανα.

-Υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας προ­στα­σί­ας για το προ­σω­πι­κό και τους πελάτες.

-Ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας (προ­αι­ρε­τι­κό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Προ­αι­ρε­τι­κή λει­τουρ­γία την Κυρια­κή, 24 Ιανουαρίου.

-Για επι­χει­ρή­σεις με εμβα­δόν μέχρι 100 τετρα­γω­νι­κά (πλην βοη­θη­τι­κών π.χ. γρα­φεία, απο­θή­κη) επι­τρέ­πο­νται μέχρι 4 άτο­μα και για επι­πλέ­ον τετρα­γω­νι­κά ένα επι­πλέ­ον άτο­μο ανά 25 τ.μ.

-Για τις υπη­ρε­σί­ες πλην των κομ­μω­τη­ρί­ων, κου­ρεί­ων και διαι­το­λο­γί­ας,  απαι­τεί­ται η ανά­πτυ­ξη δια­χω­ρι­στι­κού πετά­σμα­τος τύπου plexiglass.

-Ο πλη­θυ­σμός των πελα­τών είναι ενιαί­ος, ανε­ξαρ­τή­τως επι­πέ­δων ορό­φων και δεν συμπε­ρι­λαμ­βά­νει τους εργαζόμενους.

ΚΤΕΟ

Για τα ΚΤΕΟ προ­βλέ­πε­ται ότι οι πελά­τες θα προ­σέρ­χο­νται μόνον κατό­πιν ραντε­βού, μέσω τηλε­φώ­νου και ηλε­κτρο­νι­κών μέσων και οι επι­χει­ρή­σεις οφεί­λουν κατά την ημε­ρή­σια έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας τους να δια­τη­ρούν κατά­λο­γο με τα ραντε­βού, ο οποί­ος θα επι­δει­κνύ­ε­ται στα ελεγ­κτι­κά όργανα.

Είναι υπο­χρε­ω­τι­κή η χρή­ση μάσκας προ­στα­σί­ας στο προ­σω­πι­κό εργα­σί­ας, τα γάντια μιας χρή­σε­ως και η χρή­ση αντισηπτικού.

Ποιες δραστηριότητες τελούν ακόμη σε αναστολή

Οι δρα­στη­ριό­τη­τες για τις οποί­ες συνε­χί­ζε­ται η ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας είναι:

1. Δρα­στη­ριό­τη­τες επι­χει­ρή­σε­ων δια­χεί­ρι­σης και λει­τουρ­γί­ας κατα­σκη­νω­τι­κών χώρων/ΚΑΔ 55.30.

2. Δρα­στη­ριό­τη­τες υπη­ρε­σιών εστια­το­ρί­ων και κινη­τών μονά­δων εστί­α­σης, με εξαί­ρε­ση τις δρα­στη­ριό­τη­τες που αφο­ρούν δια­νο­μή προ­ϊ­ό­ντων (delivery) και παρο­χή προ­ϊ­ό­ντων σε πακέ­το από το κατά­στη­μα (take away) στις οποί­ες δεν επι­τρέ­πε­ται η χρή­ση τρα­πε­ζο­κα­θι­σμά­των και το σερ­βί­ρι­σμα σε αυτά/ΚΑΔ 56.10.

3. Δρα­στη­ριό­τη­τες υπη­ρε­σιών τρο­φο­δο­σί­ας για εκδηλώσεις/ΚΑΔ 56.21.

4. Άλλες υπη­ρε­σί­ες εστί­α­σης, με εξαί­ρε­ση τις υπη­ρε­σί­ες γευ­μά­των που παρέ­χο­νται από στρα­τιω­τι­κές τρα­πε­ζα­ρί­ες (ΚΑΔ 56.29.20.01) και τις δρα­στη­ριό­τη­τες που αφο­ρούν δια­νο­μή προ­ϊ­ό­ντων (delivery) και παρο­χή προ­ϊ­ό­ντων σε πακέ­το από το κατά­στη­μα (take away) στις οποί­ες δεν επι­τρέ­πε­ται η χρή­ση τρα­πε­ζο­κα­θι­σμά­των και το σερ­βί­ρι­σμα σε αυτά/ΚΑΔ 56.29.

5. Δρα­στη­ριό­τη­τες παρο­χής ποτών, με εξαί­ρε­ση τις δρα­στη­ριό­τη­τες που αφο­ρούν δια­νο­μή προ­ϊ­ό­ντων (delivery) και παρο­χή προ­ϊ­ό­ντων σε πακέ­το από το κατά­στη­μα (take away) στις οποί­ες δεν επι­τρέ­πε­ται η χρή­ση τρα­πε­ζο­κα­θι­σμά­των και το σερ­βί­ρι­σμα σε αυτά/ ΚΑΔ 56.30.

6. Υπη­ρε­σί­ες εκμε­τάλ­λευ­σης κινη­μα­το­γρα­φι­κών ταινιών/ΚΑΔ 59.13.11.02.

7. Δρα­στη­ριό­τη­τες προ­βο­λής κινη­μα­το­γρα­φι­κών ταινιών/ΚΑΔ 59.14.

8. Ενοι­κί­α­ση βιντε­ο­κα­σε­τών και δίσκων/ΚΑΔ 77.22.

9. Υπη­ρε­σί­ες ενοι­κί­α­σης και χρη­μα­το­δο­τι­κής μίσθω­σης μοτο­σι­κλε­τών και τροχόσπιτων/ΚΑΔ 77.39.13.

10. Υπη­ρε­σί­ες ενοι­κί­α­σης εξο­πλι­σμού εκθέσεων/ΚΑΔ 77.39.19.03.

11. Υπη­ρε­σί­ες κρα­τή­σε­ων για συνε­δρια­κά κέντρα και εκθε­σια­κούς χώρους/ΚΑΔ 79.90.32.

12. Υπη­ρε­σί­ες κρα­τή­σε­ων για εισι­τή­ρια εκδη­λώ­σε­ων, υπη­ρε­σί­ες ψυχα­γω­γί­ας και ανα­ψυ­χής και άλλες υπη­ρε­σί­ες κρα­τή­σε­ων π.δ.κ.α./ΚΑΔ 79.90.39.

13. Οργά­νω­ση συνε­δρί­ων και εμπο­ρι­κών εκθέσεων/ ΚΑΔ 82.30.

14. Αθλη­τι­κή και ψυχα­γω­γι­κή εκπαί­δευ­ση, εξαι­ρεί­ται η εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­ση και οι υπη­ρε­σί­ες προ­πο­νη­τή αθλη­τών (85.51.10.06) που σχε­τί­ζο­νται με ατο­μι­κά αθλή­μα­τα και αθλη­τές που συμ­με­τέ­χουν στην Α’ κατη­γο­ρία καλα­θο­σφαί­ρι­σης (basket league) και ποδο­σφαί­ρου (Superleague) και σε Ολυ­μπια­κούς και Παρα­ο­λυ­μπια­κούς αγώνες/ΚΑΔ 85.51.

15. Πολι­τι­στι­κή εκπαί­δευ­ση, εξαι­ρεί­ται η εξ’ απο­στά­σε­ως εκπαίδευση/ΚΑΔ 85.52.

16. Δρα­στη­ριό­τη­τες Σχο­λών Ερα­σι­τε­χνών Οδηγών/ ΚΑΔ 85.53.

17. Άλλη εκπαί­δευ­ση π.δ.κ.α., εξαι­ρεί­ται η ειδι­κή αγω­γή και η εξ’ απο­στά­σε­ως εκπαίδευση/ΚΑΔ 85.59.

18. Υπη­ρε­σί­ες επί­σκε­ψης και παρο­χής υπο­στή­ρι­ξης σε ηλικιωμένους/ΚΑΔ 88.10.11.

19. Υπη­ρε­σί­ες κέντρων ημε­ρή­σιας φρο­ντί­δας ηλικιωμένων/ΚΑΔ 88.10.12.

20. Τέχνες του θεάματος/ΚΑΔ 90.01.

21. Υπο­στη­ρι­κτι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες για τις τέχνες του θεάματος/ΚΑΔ 90.02.

22. Υπη­ρε­σί­ες ενορχηστρωτή/ΚΑΔ 90.03.11.04.

23. Υπη­ρε­σί­ες μουσουργού/ΚΑΔ 90.03.11.07.

24. Υπη­ρε­σί­ες χορογράφου/ΚΑΔ 90.03.11.17.

25. Υπη­ρε­σί­ες χορωδού/ΚΑΔ 90.03.11.18.

26. Εκμε­τάλ­λευ­ση αιθου­σών θεα­μά­των και συνα­φείς δραστηριότητες/ΚΑΔ 90.04.

27. Δρα­στη­ριό­τη­τες βιβλιο­θη­κών και αρχειοφυλακείων/ΚΑΔ 91.01.

28. Δρα­στη­ριό­τη­τες μουσείων/ΚΑΔ 91.02.

29. Λει­τουρ­γία ιστο­ρι­κών χώρων και κτι­ρί­ων και παρό­μοιων πόλων έλξης επισκεπτών/ΚΑΔ 91.03.

30. Δρα­στη­ριό­τη­τες βοτα­νι­κών και ζωο­λο­γι­κών κήπων και φυσι­κών βιοτόπων/ΚΑΔ 91.04.

31. Τυχε­ρά παι­χνί­δια και στοι­χή­μα­τα εκτός από υπη­ρε­σί­ες τυχε­ρών παι­χνι­διών σε απευ­θεί­ας (on-line) σύν­δε­ση (92.00.14), Υπη­ρε­σί­ες στοι­χη­μά­των σε απευ­θεί­ας (online) σύν­δε­ση (92.00.21)/ΚΑΔ 92.00.

32. Εκμε­τάλ­λευ­ση αθλη­τι­κών εγκα­τα­στά­σε­ων ως προς τους εσω­τε­ρι­κούς τους χώρους και ως προς τους χώρους ομα­δι­κής άθλη­σης, με εξαί­ρε­ση α) τις εγκα­τα­στά­σεις που διε­νερ­γού­νται προ­πο­νή­σεις και αγώ­νες ομά­δων Α’ και Β’ κατη­γο­ρί­ας ποδο­σφαί­ρου (Superleague Ι και Superleague ΙΙ), Α’ κατη­γο­ρί­ας καλα­θο­σφαί­ρι­σης (Basket league) και πετο­σφαί­ρι­σης (Volleyleague), β) τις εγκα­τα­στά­σεις που διε­νερ­γού­νται προ­πο­νή­σεις ομά­δων Α’ κατη­γο­ρί­ας καλα­θο­σφαί­ρι­σης γυναι­κών, πετο­σφαί­ρι­σης γυναι­κών (Volleyleague γυναι­κών), υδα­το­σφαί­ρι­σης ανδρών και γυναι­κών και χει­ρο­σφαί­ρι­σης ανδρών και γυναι­κών, γ) εγκα­τα­στά­σεις όπου προ­πο­νού­νται αθλη­τές που συμ­με­τέ­χουν στους Ολυ­μπια­κούς και Παραο-λυμπια­κούς αγώ­νες, δ) τους προ­πο­νη­τές που παρέ­χουν υπη­ρε­σί­ες σε ατο­μι­κά αθλήματα/ΚΑΔ 93.11.

33. Δρα­στη­ριό­τη­τες αθλη­τι­κών ομί­λων, με εξαί­ρε­ση τους αθλη­τι­κούς ομί­λους που συμ­με­τέ­χουν στην Α’ και Β’ κατη­γο­ρία ποδο­σφαί­ρου (Superleague Ι και Superleague ΙΙ), στην Α’ κατη­γο­ρία καλα­θο­σφαί­ρι­σης (Basket league) και πετο­σφαί­ρι­σης (Volleyleague) και σε Ολυ­μπια­κούς και Παρα­ο­λυ­μπια­κούς αγώνες/ΚΑΔ 93.12.

34. Εγκα­τα­στά­σεις γυμναστικής/ΚΑΔ 93.13.

35. Άλλες αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες, με εξαί­ρε­ση υπη­ρε­σί­ες που σχε­τί­ζο­νται με την εκπαί­δευ­ση κατοι­κί­διων ζώων συντρο­φιάς, για κυνή­γι και σχε­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες (93.19.13.03) και υπη­ρε­σί­ες που σχε­τί­ζο­νται με αθλη­τές που συμ­με­τέ­χουν σε ατο­μι­κά αθλή­μα­τα και στην Α’ και Β’ κατη­γο­ρία ποδο­σφαί­ρου (Superleague Ι και Superleague ΙΙ), στην Α’ κατη­γο­ρία καλα­θο­σφαί­ρι­σης (Basket league) και πετο­σφαί­ρι­σης (Volleyleague) και σε Ολυ­μπια­κούς και Παρα­ο­λυ­μπια­κούς αγώνες/ΚΑΔ 93.19.

36. Δρα­στη­ριό­τη­τες πάρ­κων ανα­ψυ­χής και άλλων θεμα­τι­κών πάρκων/ΚΑΔ 93.21.

37. Άλλες δρα­στη­ριό­τη­τες δια­σκέ­δα­σης και ψυχαγωγίας/ΚΑΔ 93.29.

38. Υπη­ρε­σί­ες που παρέ­χο­νται από πολι­τι­στι­κές και ψυχα­γω­γι­κές ενώ­σεις, με εξαί­ρε­ση τις δρα­στη­ριό­τη­τες που αφο­ρούν παρο­χή υπη­ρε­σιών σε αιτού­ντες άσυ­λο και πρό­σφυ­γες, και ιδί­ως παρα­πο­μπές και συνο­δεία σε θέσεις φιλο­ξε­νί­ας, υπη­ρε­σί­ες διερ­μη­νεί­ας, ψυχο­κοι­νω­νι­κής στή­ρι­ξης και νομι­κής συνδρομής/ΚΑΔ 94.99.16.

39. Δρα­στη­ριό­τη­τες σχε­τι­κές με τη φυσι­κή ευε­ξία, εξαι­ρου­μέ­νων των υπη­ρε­σιών διαι­το­λο­γί­ας (ΚΑΔ 96.04.10.01), των υπη­ρε­σιών διαι­το­λο­γι­κών μονά­δων με εξαί­ρε­ση την άσκη­ση (ΚΑΔ 96.04.10.02), των υπη­ρε­σιών προ­σω­πι­κής υγιει­νής και φρο­ντί­δας σώμα­τος (ΚΑΔ 96.04.10.06), καθώς και της εξ απο­στά­σε­ως συμ­βου­λευ-τική­ς/ΚΑΔ 96.04.

40. Υπη­ρε­σί­ες γρα­φεί­ων γνω­ρι­μί­ας ή συνοικεσίων/ ΚΑΔ 96.09.19.06.

41. Υπη­ρε­σί­ες δερ­μα­το­στι­ξί­ας (τατουάζ)/ΚΑΔ 96.09.19.09.

42. Υπη­ρε­σί­ες ιερόδουλου/ΚΑΔ 96.09.19.12.

43. Υπη­ρε­σί­ες στο­λι­σμού εκκλη­σιών, αιθου­σών κ.λπ. (για γάμους, βαπτί­σεις, κηδεί­ες και άλλες εκδηλώσεις)/ ΚΑΔ 96.09.19.16.

44. Υπη­ρε­σί­ες τρυ­πή­μα­τος δέρ­μα­τος του σώμα­τος (piercing)/ΚΑΔ 96.09.19.17.

Σημειώ­νε­ται ότι δεν απα­γο­ρεύ­ε­ται η διε­νέρ­γεια εργα­σιών χωρίς την παρου­σία κοι­νού στις ιδιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις, ενώ οι επι­χει­ρή­σεις που έχουν πολ­λα­πλές δρα­στη­ριό­τη­τες συνε­χί­ζουν τη λει­τουρ­γία τους μόνο ως προς τις δρα­στη­ριό­τη­τες που επιτρέπεται.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο