Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς να καθαρίστε ένα βρώμικο ψυγείο

Ένα συχνό φαι­νό­με­νο είναι το ψυγείο να στα­μα­τή­σει να τρο­φο­δο­τεί­ται από ρεύ­μα. Έτσι το φαγη­τό στο ψυγείο και στον κατα­ψύ­κτη σας θα χαλά­σει, και θα έχε­τε μια πολύ δυσά­ρε­στη κατά­στα­ση να αντι­με­τω­πί­σε­τε. Προ­φα­νώς, το πρώ­το βήμα είναι να αφαι­ρέ­σε­τε τα τρό­φι­μα και να σκου­πί­σε­τε τα πάντα με ένα απο­λυ­μα­ντι­κό σπρέι καθα­ρι­σμού. Αλλά ο ειδι­κοί του Texnikoi24‑7.gr στις οικια­κές συσκευ­ές, μας έδω­σαν κάποιες συμ­βου­λές για να σώσου­με την κατάσταση.

  1. Εξαλείψτε τις δυσάρεστες οσμές του ψυγείου με εφημερίδα και κάρβουνο.

Μετα­τρέψ­τε ένα βρώ­μι­κο ψυγείο σε καθα­ρό απο­λυ­μέ­νο­ντας το εσω­τε­ρι­κό του, προ­σθέ­το­ντας εφη­με­ρί­δες και κάρ­βου­νο. Οι οσμές θα εξα­φα­νι­στούν εντός αρκε­τών ημερών.

Σπά­στε περί­που 12 κομ­μά­τια άνθρα­κα και απλώ­στε τα κομ­μά­τια σε δύο δίσκους. Το ένα τοπο­θε­τή­στε το στο ψυγείο και το άλλο στον κατα­ψύ­κτη. Στη συνέ­χεια, κόψ­τε κάποια φύλ­λα από εφη­με­ρί­δες και γεμί­στε τα ράφια με αυτά. Κλεί­στε τις πόρ­τες και επα­να­λά­βε­τε κάθε μέρα για μια εβδομάδα.

Απο­δει­κνύ­ε­ται το πιο συνη­θι­σμέ­νο λάθος που κάνου­με σε ανά­λο­γη περί­πτω­ση, το να καθα­ρί­σου­με από γωνία σε γωνία μέσα στο ψυγείο. Οι μεγα­λύ­τε­ροι ένο­χοι; Τα ράφια! Θα πρέ­πει να τα αφαι­ρέ­σε­τε και να καθα­ρί­σε­τε από πίσω τους με απορ­ρυ­πα­ντι­κό και απο­λυ­μα­ντι­κό για να απαλ­λα­γεί­τε από οποια­δή­πο­τε βρωμιά.

Εάν είναι μόνι­μα συν­δε­δε­μέ­να, εμπο­τί­στε τα με σπρέι καθα­ρι­σμού. Στη συνέ­χεια, απλώς χρη­σι­μο­ποι­ή­στε εφη­με­ρί­δες και κάρ­βου­νο. Τέλος, και αυτό είναι το πιο σημα­ντι­κό, αντι­κα­τα­στή­στε την παλιά εφη­με­ρί­δα και το κάρ­βου­νο με νέα κάθε μέρα για περί­που μια εβδο­μά­δα ή έως ότου εξα­φα­νι­στεί η μυρω­διά από το ψυγείο.

Ενώ έχε­τε το ψυγείο απο­συν­δε­δε­μέ­νο και τρα­βηγ­μέ­νο από τον τοί­χο, φρο­ντί­στε επί­σης να ελέγ­ξε­τε πόση βρω­μιά έχουν μαζέ­ψει τα εξαρ­τή­μα­τα ψύξης του, για να μην ανα­ρω­τη­θεί­τε μετά πώς να επι­σκευά­σε­τε τις οικια­κές σας συσκευ­ές. Τα ψυγεία δια­θέ­τουν πηνία ψύξης και ανε­μι­στή­ρα που απαι­τούν του­λά­χι­στον ημι-κανο­νι­κό καθα­ρι­σμό για να παρα­μέ­νουν σε καλή κατάσταση.

Για πρό­σβα­ση σε αυτά τα εξαρ­τή­μα­τα, αφαι­ρέ­στε την πλά­κα ή τη σχά­ρα στο κάτω μέρος του ψυγεί­ου. Αυτό συνή­θως βρί­σκε­ται στο πίσω μέρος του ψυγεί­ου, αλλά περι­στα­σια­κά μπο­ρεί να βρε­θεί κατά μήκος του μπρο­στι­νού μέρους του. Καθα­ρί­στε καλά τα εξαρ­τή­μα­τα με ηλε­κτρι­κή σκού­πα και ένα πανί ή βούρ­τσα. Εάν το ψυγείο σας δεν λει­τουρ­γεί μετά τον καθα­ρι­σμό των εξαρ­τη­μά­των ψύξης, πιθα­νό­τα­τα αντι­με­τω­πί­ζε­τε ένα βαθύ­τε­ρο ζήτη­μα που πρέ­πει να εξε­τα­στεί από μια τεχνι­κή επι­σκευ­ής συσκευών.

Με τις παρα­πά­νω συμ­βου­λές πιστεύ­ου­με ότι σας προ­σφέ­ρα­με χρή­σι­μες οδη­γί­ες που θα σας λύσουν τα χέρια αν δεν ξέρε­τε πως να καθα­ρί­στε ένα βρώ­μι­κο ψυγείο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο