Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Π.Α.ΜΕ: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7/9, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ

Ανοι­χτό κάλε­σμα προς τα συν­δι­κά­τα, τα σωμα­τεία και τα εργα­τι­κά κέντρα και προς κάθε εργα­ζό­με­νο απευ­θύ­νει το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο (Π.Α.ΜΕ), προ­κει­μέ­νου να συμ­με­τά­σχουν στο συλ­λα­λη­τή­ριο που προ­γραμ­μα­τί­ζει στις 7 Σεπτεμ­βρί­ου, ημέ­ρα των εγκαι­νί­ων της ΔΕΘ, στην πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους, στις 6 το απόγευμα.

Με κεντρι­κές διεκ­δι­κή­σεις τους σύγ­χρο­νους όρους δου­λειάς, τη δια­σφά­λι­ση εργα­σια­κών και ασφα­λι­στι­κών δικαιω­μά­των όπως και το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, το Π.Α.ΜΕ. καλεί σε “ μαζι­κή συντο­νι­σμέ­νη και μαχη­τι­κή αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση”. “ Κάλε­σμα ενό­τη­τας και δρά­σης απέ­να­ντι στα νέα σχέ­δια που προ­ε­τοι­μά­ζει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ” όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του.

“ Τα μέτρα που ήδη εξήγ­γει­λε και αυτά που θα παρου­σιά­σει στη ΔΕΘ θα επι­δει­νώ­σουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο τη ζωή του εργα­ζό­με­νου λαού. Οι αντερ­γα­τι­κές ρυθ­μί­σεις που έφε­ρε στα κλε­φτά η κυβέρ­νη­ση μέσα στο καλο­καί­ρι, η μία για τους εργο­λα­βι­κούς εργα­ζό­με­νους και η άλλη για τις απο­λύ­σεις, αλλά και οι σχε­δια­σμοί της να μπει νέο χτύ­πη­μα στη συλ­λο­γι­κή οργά­νω­ση και πάλη, είναι οι πρώ­τες παρεμ­βά­σεις στα εργα­σια­κά και ασφα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα, που δεν αφή­νουν καμιά αμφι­βο­λία για το ποια θα είναι η συνέ­χεια” τονί­ζε­ται στην ανακοίνωση.

Του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου θα προη­γη­θεί σύσκε­ψη συν­δι­κα­λι­στών και σωμα­τεί­ων, την οποία έχει προ­γραμ­μα­τί­σει το Π.Α.ΜΕ. για την Πέμ­πτη 5 Σεπτεμ­βρί­ου, στις 7 το βρά­δυ στο Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΚΘ).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο