Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Π.Α.Μ.Ε. ΑΠΕΡΓΙΑ ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκά σχέδια, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ενά­ντια στα μνη­μό­νια και προ­τάσ­σο­ντας τις δικές μας ανά­γκες συμ­με­τέ­χου­με στην πανερ­γα­τι­κή απερ­γία και στις ανΆ την Ελλά­δα συγκεντρώσεις:

Στην Αθή­να, στις 10.30 π.μ. στην Ομό­νοια, στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, στις 10 π.μ. στο Αγαλ­μα Βενι­ζέ­λου και σε πολ­λές ακό­μα πόλεις

Το «συμπλη­ρω­μα­τι­κό μνη­μό­νιο» που συμ­φω­νή­θη­κε στο τελευ­ταίο Γιού­ρο­γκρουπ και η «ανα­πτυ­ξια­κή στρα­τη­γι­κή» της κυβέρ­νη­σης δια­ψεύ­δουν και επί­ση­μα το παρα­μύ­θι της «καθα­ρής εξό­δου» για το λαό. Περι­γρά­φουν μία μετα­μνη­μο­νια­κή κανο­νι­κό­τη­τα ίδια και όμοια με τη μνη­μο­νια­κή κανο­νι­κό­τη­τα που τόσα χρό­νια βιώ­νου­με. Η τήρη­ση των δημο­σιο­νο­μι­κών δεσμεύ­σε­ων (πρω­το­γε­νές πλε­ό­να­σμα 3,5% του ΑΕΠ) για την περί­ο­δο 2018–2022 είναι «ένα το κρα­τού­με­νο» για να δια­σφα­λι­στεί περισ­σό­τε­ρο χρή­μα για το κεφά­λαιο και τις «επεν­δύ­σεις» του, όπως και οι δεκά­δες αντι­λαϊ­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις, με συγκε­κρι­μέ­να χρο­νο­δια­γράμ­μα­τα είναι τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του κειμένου.

Η κυβέρ­νη­ση δεσμεύ­τη­κε για νέες περι­κο­πές στις συντά­ξεις, στο αφο­ρο­λό­γη­το μισθω­τών, αγρο­τών και συντα­ξιού­χων, αλλά και στο ΕΚΑΣ, όπως και υλο­ποί­η­ση όλων των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων που απαι­τούν οι θεσμοί. Δεσμεύ­τη­κε ακό­μη για τη λήψη επι­πλέ­ον μέτρων (που θα πλη­ρώ­σει ο λαός)  σε περί­πτω­ση που δεν επι­τευ­χθούν οι στόχοι.

Εργα­ζό­με­νοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και μικρο­με­σαί­οι αγρό­τες δεν έχου­με τίπο­τα να κερ­δί­σου­με από την ανά­πτυ­ξη που θυσιά­ζει τα δικαιώ­μα­τα και τις ανά­γκες τους στο βωμό της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και της κερ­δο­φο­ρί­ας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Καθα­ρή έξο­δος από τα μνη­μό­νια για το λαό σημαί­νει μόνο κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νια­κών νόμων, ανα­πλή­ρω­ση οικο­νο­μι­κών απω­λειών, ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων λαϊ­κών αναγκών.

Όλοι στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις του ΠΑΜΕ.

Το Ατέ­χνως συμ­με­τέ­χο­ντας στην απερ­γία σήμε­ρα Τετάρ­τη 30 Μαΐ­ου θα κάνει αναρ­τή­σεις  μόνο σχε­τι­κές με την απερ­γία και τις κινητοποιήσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο