Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Π. Κατάρας (ΠΑΜΕ): Όλοι στην απεργία — Μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Συνέ­ντευ­ξη στην ΕΡΤ ΟPEN και στην εκπο­μπή Ατέ­χνως έδω­σε ο Πανα­γιώ­της Κατά­ρας, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζο­μέ­νων Τύπου — Χάρ­του και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενό­ψει της αυρια­νής απερ­γί­ας ενά­ντια στο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης.

Όπως τόνι­σε, η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή πάει χέρι-χέρι με την κατα­στο­λή, καθώς το πολυ­νο­μο­σχέ­διο φέρ­νει την ισο­πέ­δω­ση όσων εργα­σια­κών δικαιω­μά­των είχαν απο­μεί­νει όσον αφο­ρά τις Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις Εργασίας.

Κατήγ­γει­λε ότι η δημιουρ­γία Ειδι­κών Οικο­νο­μι­κών Ζωνών, είναι χρό­νιο αίτη­μα του ΣΕΒ και άλλων εργο­δο­τι­κών οργα­νώ­σε­ων, ώστε να μην ισχύ­ουν εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα σε συγκε­κρι­μέ­νες περιοχές.

Κατήγ­γει­λε το ηλε­κτρο­νι­κό μητρώο, όπου θα κατα­χω­ρού­νται συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις, συν­δι­κα­λι­στές και εργα­ζό­με­νοι που συμ­με­τέ­χουν στα σωμα­τεία, γεγο­νός που ουσια­στι­κά συνι­στά φακέ­λω­μα των εργα­ζο­μέ­νων, ενώ επι­σή­μα­νε τις αρνη­τι­κές επι­πτώ­σεις της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφοφορίας.

Κατήγ­γει­λε επί­σης τη στά­ση ομά­δας των ΠΑΣΚΕ — ΔΑΚΕ στην ηγε­σία της ΓΣΕΕ, που στη­ρί­ζο­ντας τα αντερ­γα­τι­κά μέτρα της κυβέρ­νη­σης και των εργο­δο­τών, παρά τις απο­φά­σεις δεκά­δων Ομο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων και σωμα­τεί­ων σε όλη τη χώρα, επι­χεί­ρη­σε να υπο­νο­μεύ­σει την αυρια­νή απερ­γία, για να περά­σει το νομο­σχέ­διο με όσο το δυνα­τόν λιγό­τε­ρες αντιδράσεις.

Τέλος, κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στην αυρια­νή απερ­γία, για να στεί­λουν ηχη­ρό μήνυ­μα στην κυβέρ­νη­ση και την εργο­δο­σία ότι θα υπε­ρα­σπι­στούν τα δικαιώ­μα­τά τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο