Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ράκος» ο Μπογδάνος εξαιτίας του 30ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ

Το πολύ γαρ της θλί­ψε­ως γεν­νά παραφροσύνη.

Όταν δεν η παρα­φρο­σύ­νη ανα­μει­γνύ­ε­ται με τον πρω­τό­γο­νο αντι­κομ­μου­νι­σμό τύπων όπως ο βου­λευ­τής της ΝΔ Κων. Μπο­γδά­νος, τότε το απο­τέ­λε­σμα είναι «εκρη­τι­κό».

Με ένα τέτοιο — «εκρη­τι­κό» — απο­τέ­λε­σμα πολι­τι­κής χυδαιό­τη­τας και αρρω­στη­μέ­νης εμπά­θειας ενά­ντια στο ΚΚΕ και τους κομ­μου­νι­στές, ο Μπο­γδά­νος σχο­λί­α­σε το φετι­νό 30ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη.

Τι έκα­νε λοι­πόν ο «Ραν Ταν Πλαν» της ΝΔ; Προ­χώ­ρη­σε στην ακό­λου­θη ανάρτηση:

mpogdanos

Σχό­λιο 1ο: Ας… συγ­χω­ρέ­σει ο βου­λευ­τής Μπο­γδά­νος όλους τους «απο­λυ­ταρ­χι­κών φρο­νη­μά­των» συμπο­λί­τες του που δεν του πήραν την άδεια πρω­τού απο­φα­σί­σουν πως θα ανα­τρέ­ψουν τα παι­διά τους. Την επό­με­νη φορά θα πρέ­πει να απευ­θυν­θούν στον ίδιο και στο κόμ­μα του προ­κει­μέ­νου να πάρουν κατευ­θυ­ντή­ριες γραμ­μές με βάση το ιστο­ρι­κό παρά­δειγ­μα του παι­δο­μα­ζώ­μα­τος και των παι­δο­πού­λε­ων της Φρει­δε­ρί­κης, των στρα­το­πέ­δων εθνι­κής ανα­μόρ­φω­σης (Μακρό­νη­σος, Γυά­ρος, Αη Στρά­τη, κλπ), των «Πρό­τυ­πων Κέντρων Δια­παι­δα­γω­γή­σε­ως Ανη­λί­κων». Άλλω­στε, η Δεξιά στην Ελλά­δα έχει πλού­σια εμπει­ρία σε αυτόν τον τομέα.

Σχό­λιο 2ο: Αν ψάχνει κάπου «ολο­κλη­ρω­τι­στές», συνι­στού­με στον βου­λευ­τή της ΝΔ να τους ανα­ζη­τή­σει στο πολι­τι­κό του συνά­φι. Σε εκεί­νο δηλα­δή το συνά­φι που στη­ρί­ζει με πάθος και κάθε τρό­πο την δικτα­το­ρία του κεφα­λαί­ου ενά­ντια στους εργα­ζό­με­νους. Διό­τι αυτό που υπο­κρι­τι­κά οι «Μπο­γδά­νοι» ονο­μά­ζουν «φιλε­λεύ­θε­ρη δημο­κρα­τία» δεν είναι τίπο­τε άλλο από την δικτα­το­ρία της αστι­κής τάξης, την οποία υπη­ρε­τεί η Νέα Δημο­κρα­τία και τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμματα.

Σχό­λιο 3ο: Εύλο­γο και λογι­κό ο Κ. Μπο­γδά­νος — και όλοι οι «Μπο­γδά­νοι» — να απο­φεύ­γουν όπως ο διά­ο­λος το θυμί­α­μα οτι­δή­πο­τε σχε­τί­ζε­ται με τις αξί­ες της διε­θνι­στι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης και του προ­λε­τα­ρια­κού διε­θνι­σμού. Έτσι, είναι φυσι­κό να ενο­χλού­νται σφό­δρα απ’ το 30ο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο της ΚΝΕ το οποίο υπηρ­ξε μια εξαι­ρε­τι­κά επι­τυ­χη­μέ­νη εκδή­λω­ση διε­θνι­σμού και αλλη­λεγ­γύ­ης μετα­ξύ Ελλή­νων και Τούρ­κων εργα­ζό­με­νων, νέων κομ­μου­νι­στών και απ’ τις δυο πλευ­ρές του Αιγαί­ου. Και, ασφα­λώς, στο Αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό Διή­με­ρο δια­τρα­νώ­θη­κε πως ο εχθρός και στις δυο χώρες είναι κοι­νός: Κυβερ­νή­σεις — ΝΑΤΟ — Καπιταλισμός.

Τελειώ­νο­ντας, θα συμπλη­ρώ­σου­με ότι κοι­νός εχθρός και στις δυο πλευ­ρές του Αιγαί­ου είναι οι «Μπο­γδά­νοι». Οι «Ραν Ταν Πλαν» της πολι­τι­κής που νομί­ζουν ότι είναι σε θέση να συκο­φα­ντή­σουν τους κομ­μου­νι­στές. Θα απο­τύ­χουν οικτρά, όπως απέ­τυ­χαν και οι ιδε­ο­λο­γι­κοί- πολι­τι­κοί τους πρόγονοι.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο