Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρέθυμνο: Καλύτερη η εικόνα με την πυρκαγιά στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Ολο­νύ­χτια μάχη με τις φλό­γες έδω­σαν πυρο­σβέ­στες και εθε­λο­ντές στο πύρι­νο μέτω­πο της φωτιάς στο δήμο Αγί­ου Βασι­λεί­ου. Η φωτιά που ξεκί­νη­σε χθες νωρίς το μεση­μέ­ρι έχει κάψει χιλιά­δες στρέμ­μα­τα αγρο­το­λι­βα­δι­κής γης, ελαιώ­νες, μελίσ­σια και βοσκοτόπια.

Αυτή την ώρα δεν υπάρ­χει ενερ­γό μέτω­πο φωτιάς, όμως οι ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις είναι συνε­χείς και υπάρ­χει ακό­μη ο κίν­δυ­νος σύμ­φω­να με το συντο­νι­στι­κό της Π.Υ να δημιουρ­γη­θεί σε οποιο­δή­πο­τε σημείο κάποιο μεγά­λο μέτωπο.

Στην περιο­χή της Ορνέ δρουν 33 οχή­μα­τα της Πυρο­σβε­στι­κής με 120 πυρο­σβέ­στες ενώ στο Ροδά­κι­νο δρουν 7 οχή­μα­τα της Π.Υ με 22 πυρο­σβέ­στες. Συνε­χείς ρίψεις από αέρος πραγ­μα­το­ποιούν 4 ενα­έ­ρια μέσα ενώ οι εθε­λο­ντές και μέσα από τους ΟΤΑ έχουν βοη­θή­σει πολύ στο έργο της κατάσβεσης.

Στο μετα­ξύ απο­κα­τα­στά­θη­κε η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στην επαρ­χια­κή οδό Σπη­λί­ου — Αγί­ας Γαλή­νης που είχε δια­κο­πεί από χθες το βρά­δυ στις 22.00 λόγω της πυρ­κα­γιάς. Παράλ­λη­λα η ισχύς των ανέ­μων έχει πέσει και η απο­πνι­κτι­κή ατμό­σφαι­ρα που είχε δημιουρ­γη­θεί χθες λόγω των καπνών έχει κατά πολύ βελτιωθεί.

Η κατα­στρο­φή από τις φλό­γες Ξεκι­νά­ει Από Κρύα Βρύ­ση, Ορνέ, Μέλα­μπες, Σαχτού­ρια και έφτα­σε μέχρι τις πρώ­τες κατοι­κί­ες παρα­θε­ρι­στι­κές της Αγί­ας Γαλή­νης. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Μαί­ρη Λιο­νή πρό­κει­ται για μία κατα­στρο­φή η οποία θα καθυ­στε­ρή­σει την ανά­τα­ξη δυνά­με­ων στους αργό­τες και κτη­νο­τρό­φους της ευρύ­τε­ρης περιοχής.

Οι ψυχές στο καθαρ­τή­ριο, του Προ­σπέρ Μεριμέ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο