Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ραβένα: Εισαγγελική έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου των 14 θυμάτων της κακοκαιρίας

Η εισαγ­γε­λία της πόλης Ραβέ­να ξεκί­νη­σε σήμε­ρα έρευ­να για την εξα­κρί­βω­ση των ακρι­βών αιτιών του θανά­του ηλι­κιω­μέ­νων κατοί­κων της περιο­χής Εμί­λια Ρομά­νια, οι οποί­οι έχα­σαν την ζωή τους εξαι­τί­ας του σφο­δρού κύμα­τος κακο­και­ρί­ας που πλήτ­τει την περιο­χή το τελευ­ταίο τριήμερο.

Σε ό,τι αφο­ρά τον θάνα­το ενός 75χρονου άνδρα, οι περί­οι­κοι δήλω­σαν ότι ζήτη­σαν να του παρα­σχε­θεί άμε­ση βοή­θεια ώστε να απε­γκλω­βι­στεί, όμως οι αρμό­διες αρχές κινη­το­ποι­ή­θη­καν με καθυ­στέ­ρη­ση. Τα ιτα­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης πάντως μετα­δί­δουν ότι, σε σχέ­ση με άλλες κατα­στά­σεις έκτα­κτης ανά­γκης, αυτή τη φορά ο μηχα­νι­σμός της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας της χώρας και των Πυρο­σβε­στών δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε άμε­σα, αλλά το μέγε­θος των κατα­στρο­φών ήταν πραγ­μα­τι­κά πρωτοφανές.

Μέχρι αυτή την στιγ­μή, ο απο­λο­γι­σμός είναι 14 νεκροί, ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρ­χουν ακό­μη αγνο­ού­με­νοι. Στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Ραβέ­να, τέλος, ξανάρ­χι­σαν να εκκε­νώ­νο­νται τρεις οικι­σμοί λόγω σφο­δρών βρο­χο­πτώ­σε­ων και της νέας επι­κίν­δυ­νης ανό­δου της στάθ­μης ποτα­μών και χειμάρρων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο