Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, αύριο Σάββατο 12/3, ιδίως σε Αττική, Εύβοια και ανατολική Στερεά

Για ραγδαία επι­δεί­νω­ση του και­ρού, από αύριο Σάβ­βα­το 12 Μάρ­τη σε πολ­λές περιο­χές της χώρας, ιδί­ως σε Αττι­κή, Εύβοια και ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, κάνει λόγο η Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προστασίας.

Συγκε­κρι­μέ­να, κατά τη διάρ­κεια σύσκε­ψης που έγι­νε σήμε­ρα στο υπουρ­γείο Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, τονί­στη­κε πως ανα­μέ­νο­νται έντο­νες χιο­νο­πτώ­σεις αύριο, Σάβ­βα­το 12 Μαρ­τί­ου, σε Αττι­κή, Εύβοια και λοι­πή ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα και ότι ειδι­κά για την Αττι­κή, τα φαι­νό­με­να ανα­μέ­νε­ται να είναι ιδιαί­τε­ρα έντο­να από τις πρώ­τες μεση­με­ρια­νές ώρες.

Παράλ­λη­λα ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι από νωρίς αύριο το πρωί θα απα­γο­ρευ­θεί εκ νέου η είσο­δος βαρέ­ων οχη­μά­των στην «Αττι­κή Οδό», καθώς και σε τμή­μα­τα της «Νέας Οδού» ενώ απευ­θύ­νε­ται ισχυ­ρή σύστα­ση για απο­φυ­γή όλων των μη απα­ραί­τη­των μετα­κι­νή­σε­ων αλλά και στους οδη­γούς να είναι εφο­δια­σμέ­νοι με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες σε Αττι­κή, Εύβοια, Φθιώ­τι­δα, Βοιω­τία, κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Πελοπόννησο.

Επι­πλέ­ον, έγι­νε γνω­στό πως στην Αττι­κή, από την αρχή της βάρ­διας δεν θα κυκλο­φο­ρούν αρθρω­τά λεωφορεία.

Σε ότι αφο­ρά τις χιο­νο­πτώ­σεις, για τις οποί­ες η ΕΜΥ είχε εκδώ­σει έκτα­κτο δελ­τίο, η Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας επι­ση­μαί­νει πως:

1. Σήμε­ρα, Παρα­σκευή (11–03-2022) θα συνε­χι­στούν στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και το Αιγαίο και συγκε­κρι­μέ­να, στην ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια, την ανα­το­λι­κή και βόρεια Αττι­κή, την ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο, τα νησιά βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τις Κυκλά­δες και την Κρή­τη, θα είναι όμως μικρής γενι­κά έντα­σης και παροδικές.

2. Αύριο, Σάβ­βα­το (12 Μάρ­τη) χιο­νο­πτώ­σεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:

α. Στη Μαγνη­σία, τις Σπο­ρά­δες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.

β. Στη Χαλ­κι­δι­κή από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες μέχρι το απόγευμα.

γ. Από το μεση­μέ­ρι στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αττι­κής), την κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο και τα ορει­νά — ημιο­ρει­νά της Κρή­της, ενώ θα χιο­νί­σει και στα νησιά του βορεί­ου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τις Κυκλά­δες και τα πεδι­νά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυρια­κή 13 Μάρ­τη οι χιο­νο­πτώ­σεις στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές από νωρίς το πρωί θα εξα­σθε­νή­σουν και από το μεση­μέ­ρι θα στα­μα­τή­σουν και μόνο στην Κρή­τη θα συνε­χι­στούν μέχρι και τη Δευ­τέ­ρα 14 Μάρ­τη αλλά όχι με μεγά­λες εντάσεις.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο