Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ραγδαίες εξελίξεις στον εντοπισμό της βιτριολίστριας — Συνελήφθη ύποπτη

Στη σύλ­λη­ψη μίας γυναί­κας για την επί­θε­ση με βιτριό­λι σε βάρος 34χρονης στην Καλ­λι­θέα, νωρίς το πρωί της 20ής Μαΐ­ου, προ­χώ­ρη­σε η Αστυνομία.

Πρό­κει­ται για μία 35χρονη, η οποία κρα­τεί­ται στα γρα­φεία της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αθη­νών. Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες που υπάρ­χουν δεν έχει ομο­λο­γή­σει για την πρά­ξη της. Το στοι­χείο που φέρε­ται να «πρό­δω­σε» την 35χρονη είναι η τηλε­κάρ­τα που χρη­σι­μο­ποί­η­σε για να τηλε­φω­νή­σει στην εται­ρεία ραδιο­τα­ξί που τη μετέ­φε­ρε προς και από το σημείο της επί­θε­σης. Οι αστυ­νο­μι­κοί είχαν δια­πι­στώ­σει ότι οι κλή­σεις είχαν γίνει με τηλε­κάρ­τα από υπαί­θρια καρ­το­τη­λέ­φω­να του ΟΤΕ έπει­τα από άρση απορ­ρή­του στα τηλέ­φω­να της εται­ρεί­ας ραδιοταξί.

Η υπο­διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Αθη­νών που ερευ­νού­σε την υπό­θε­ση κατά­φε­ρε να λύσει τον γρί­φο έπει­τα και από σαρώ­σεις κινη­τών τηλε­φώ­νων, εξε­τά­ζο­ντας εικό­νες από βίντεο καμε­ρών ασφα­λεί­ας αλλά και τις αλλε­πάλ­λη­λες κατα­θέ­σεις που είχε δώσει το θύμα της επίθεσης.

Σημειώ­νε­ται πάντως ότι η μαρ­τυ­ρία του οδη­γού ταξί που είχε χρη­σι­μο­ποι­ή­σει η δρά­στις ήταν ένα από σημεία «κλει­διά» που έρι­ξαν φως στην πολύ­κρο­τη υπόθεση.

banner aggoulesΟ οδη­γός είχε εντο­πι­στεί μερι­κά μόλις εικο­σι­τε­τρά­ω­ρα μετά την επί­θε­ση και κατέ­θε­σε στους αστυ­νο­μι­κούς. Τους είπε ότι η μυστη­ριώ­δης γυναί­κα ζήτη­σε να μισθώ­σει το ταξί για περισ­σό­τε­ρες από μία ημέ­ρες. Είπε ακό­μη ότι την παρέ­πεμ­ψε στην εται­ρεία ραδιο­τα­ξί για τη σχε­τι­κή συνεν­νό­η­ση. Σύμ­φω­να με τη μαρ­τυ­ρία του, φορού­σε χει­ρουρ­γι­κή μάσκα, μαύ­ρα γυα­λιά ηλί­ου, γάντια και μπλού­ζα με μακρύ μανί­κι, ενώ είναι πιθα­νό να φορού­σε περούκα.

Η δρά­στις κάλε­σε πράγ­μα­τι την εται­ρεία και συνεν­νο­ή­θη­κε για τις λεπτο­μέ­ρειες της συμ­φω­νί­ας: το ταξί θα την περί­με­νε κάθε πρωί στην Καλ­λι­θέα, σε από­στα­ση ανα­πνο­ής από το γρα­φείο της 34χρονης για να τη μετα­φέ­ρει στα ραντε­βού. Με τον τρό­πο αυτό, η άγνω­στη γυναί­κα εξα­σφά­λι­ζε άμε­ση δια­φυ­γή από το σημείο όπου σχε­δί­α­ζε να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει την επί­θε­ση με το βιτριό­λι. Η μαρ­τυ­ρία του οδη­γού ταξί ήταν καθο­ρι­στι­κή για την πορεία των ερευ­νών για­τί ο οδη­γός είχε περι­γρά­ψει λεπτο­με­ρώς τα δρο­μο­λό­για που έκα­νε η άγνω­στη γυναί­κα από την Καλ­λι­θέα προς το Μετς και από την Καλ­λι­θέα προς τη λεω­φό­ρο Συγ­γρού. Με αυτό ως δεδο­μέ­νο, οι αστυ­νο­μι­κοί ζήτη­σαν από τις τρεις εται­ρεί­ες κινη­τής τηλε­φω­νί­ας ανα­λυ­τι­κά όλα τα κινη­τά τηλέ­φω­να που σε συγκε­κρι­μέ­νες ώρες και ημέ­ρες εξέ­πε­μπαν σήμα και άρα ενερ­γο­ποιού­σαν τις κεραί­ες στα σημεία όπου κινή­θη­κε η δράστις.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο