Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρατσιστικός οχετός Βελόπουλου για τη Μόρια: «Οι λαθροεισβολείς βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές»

Πριν ακό­μη σβή­σει ο καπνός απ’ τη φωτιά που έκα­νε στά­χτη μια γυναί­κα κι’ ενα μωρό στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Μόριας, ο Κυριά­κος Βελό­που­λος πρό­λα­βε να ξερά­σει το απάν­θρω­πο, ρατσι­στι­κό του δηλητήριο.

Σε μια κατά­πτυ­στη ανα­κοί­νω­ση, το ακρο­δε­ξιό κόμ­μα της «Ελλη­νι­κής Λύσης» χαρα­κτη­ρί­ζει υπο­τι­μη­τι­κά «λαθροει­σβο­λείς» τους πρό­σφυ­γες, ενώ φτά­νει στο σημείο να υπο­στη­ρί­ξει ότι οι ίδιοι οι — στοι­βαγ­μέ­νοι σαν σαρ­δέ­λες στο ΚΥΤ της Μόριας — άνθρω­ποι έβα­λαν φωτιά στον καταυλισμό!

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, το ρατσι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα του κόμ­μα­τος του Βελό­που­λου ανα­φέ­ρει: «Όταν οι λαθροει­σβο­λείς, βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές, αγνο­ώ­ντας τους κιν­δύ­νους, ρισκά­ρο­ντας να υπάρ­ξουν νεκροί, και μη σεβό­με­νοι την χώρα που τους φιλο­ξε­νεί «με το ζόρι» ‑επει­δή το επι­βά­λει η Ε.Ε και η ανι­κα­νό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης- τότε είναι ικα­νοί για το χειρότερο!».

Θυμί­ζου­με ότι σε παλιό­τε­ρες δηλώ­σεις του, ο πρό­ε­δρος της «Ελλη­νι­κής Λύσης» έχει ταχθεί υπέρ του να πυρο­βο­λού­νται (!) οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες που επι­χει­ρούν να περά­σουν τα  χερ­σαία σύνο­ρα, ενώ πρό­τει­νε και τη δημιουρ­γία ναρ­κο­πε­δί­ου στον Έβρο (μάλ­λον για να σκο­τώ­νο­νται ευκο­λό­τε­ρα οι ξερι­ζω­μέ­νοι φτωχοδιάβολοι).

Με ρητο­ρι­κή παρό­μοια της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, ξερ­νώ­ντας μίσος ενά­ντια σε πρό­σφυ­γες-μετα­νά­στες και που­λώ­ντας εθνι­κο­φρο­σύ­νη «με το τσου­βά­λι», ο Βελό­που­λος και το κόμ­μα του απο­δει­κνύ­ουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως ακρο­δε­ξιό εξα­πτέ­ρυ­γο του συστήματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο