Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρατσιστικό παραλήρημα κατά μεταναστών από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αλέκο Αλεξανδρή

Σε χυδαίο ρατσι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα προ­έ­βη, μέσω του προ­σω­πι­κού του προ­φίλ στο Facebook, o παλαί­μα­χος ποδο­σφαι­ρι­στής Αλέ­κος Αλεξανδρής.

Στην ανάρ­τη­σή του, ο πρώ­ην διε­θνής ποδο­σφαι­ρι­στής (έπαι­ξε, μετα­ξύ άλλων, στην ΑΕΚ και τον Ολυ­μπια­κό), υπε­ρα­σπί­σθη­κε το ρατσι­στι­κό μπάρ­μπε­κιου που διορ­γα­νώ­νουν ακρο­δε­ξιές ομά­δες κοντά σε δομές χώρων κρά­τη­σης των μετα­να­στών, ενώ επι­δό­θη­κε σε ένα παρα­λή­ρη­μα ρατσι­σμού, μίσους και ξενο­φο­βί­ας, απευ­θυ­νό­με­νος με εξαι­ρε­τι­κά υβρι­στι­κούς χαρα­κτη­ρι­σμούς σε πρό­σφυ­γες και μετανάστες.

Το σχό­λιό του προ­κά­λε­σε έντο­νες αντι­δρά­σεις (αν και υπήρ­ξαν κι εκεί­νοι που του απέ­δω­σαν τα εύση­μα) και δεκά­δες αρνη­τι­κά σχό­λια. Ενδε­χο­μέ­νως γι’ αυτόν τον λόγο αυτό, έσπευ­σε λίγη ώρα αργό­τε­ρα να κατε­βά­σει την αθλιό­τη­τα που δημοσίευσε.

alexandris1

Αν και αυτή τη φορά ξεπέ­ρα­σε κάθε όριο, δεν είναι η πρώ­τη φορά που εν λόγω αθλη­τής προ­κα­λεί με δηλώ­σεις του. Προ ολί­γων ετών εγκα­λού­σε τους διαι­τη­τές για το γεγο­νός ότι κατα­λό­γι­ζαν ως πέναλ­τι τις… βου­τιές που ο ίδιος έκα­νε με τη φρά­ση: «Καλά, εγώ έπε­σα για το πέναλ­τι, εσύ πρέ­πει να το δώσεις;».

Πρό­κει­ται, ως φαί­νε­ται, για άλλη μια περί­πτω­ση που απο­δει­κνύ­ει πως μπο­ρεί κάποιος να είναι πολύ μεγά­λος ως αθλη­τής αλλά ταυ­τό­χρο­να πολύ «μικρός» ως άνθρωπος…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο