Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρεσιτάλ Θ. Παφίλη στη Βουλή: «Τι νόμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι οι Αμερικάνοι θέλουν την Αλεξανδρούπολη για να φτιάξουν περιστερώνα;»

Τις τερά­στιες ευθύ­νες του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρ­νη­ση έδω­σε «γη και ύδωρ» σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με το άνοιγ­μα νέων στρα­τιω­τι­κών βάσε­ων, ανέ­δει­ξε χθες από το βήμα της Βου­λής ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφίλης.

Ξεγυ­μνώ­νο­ντας τελεί­ως την υπο­κρι­σία του κόμ­μα­τος της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης, ο Θ. Παφί­λης σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων:

«Άκου­γα τον κ. Τσί­πρα σήμε­ρα και έλε­γα “μα καλά, που μιλά­ει”… Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, ποιός την έδω­σε τη βάση; Ποιός άνοι­ξε τον κύκλο να δώσει νέες βάσεις στους Αμε­ρι­κά­νους και το ΝΑΤΟ μετά το 1974; Η κυβέρ­νη­ση της Νέας Δημο­κρα­τί­ας; Όχι. Η κυβέρ­νη­ση του ΠΑΣΟΚ; Όχι. Τις άνοι­ξε η ονο­μα­ζό­με­νη “κυβέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς”, με τον στρα­τη­γι­κό διά­λο­γο. Και σήμε­ρα βγαί­νει και κάνει τον Πόντιο Πιλά­το. Δηλα­δή, τι νόμι­ζε ο κύριος Τσί­πρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι οι Αμε­ρι­κά­νοι θέλουν την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη για να φτιά­ξουν περι­στε­ρώ­να; Ή για να φτιά­ξουν καλ­λι­τε­χνι­κά προ­γράμ­μα­τα; Δεν ήξε­ρε ότι η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη είναι στρα­τη­γι­κό πέρα­σμα για την προ­ώ­θη­ση δυνά­με­ων προς την πλευ­ρά της Ρωσί­ας; Και σήμε­ρα, λέει, “εμείς τη δώσα­με αλλά όχι με τέτοια προ­ο­πτι­κή”. Κοροϊ­δεύ­ει τον ελλη­νι­κό λαό…».

Επι­πλέ­ον, ο Θ. Παφί­λης επι­σή­μα­νε την ταύ­τι­ση των αστι­κών κομ­μά­των στη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας σε ΝΑΤΟ και Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και στην έντα­ξη των εξο­πλι­σμών στους σχε­δια­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών, σημειώ­νο­ντας ότι όλες οι κυβερ­νή­σεις αγο­ρά­ζουν οπλι­κά συστή­μα­τα που «κου­μπώ­νουν» με τα ΝΑΤΟι­κά. Έφε­ρε ως παρά­δειγ­μα την ανα­βάθ­μι­ση των αερο­σκα­φών F‑16 για­τί, όπως δήλω­σε το αμε­ρι­κα­νι­κό Πεντά­γω­νο, υπη­ρε­τεί­ται έτσι η καλύ­τε­ρη συνερ­γα­σία με την αερο­πο­ρία των ΗΠΑ για την ενί­σχυ­ση της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Πτέ­ρυ­γας του ΝΑΤΟ.

Σημεί­ω­σε επί­σης ότι η ελλη­νι­κή αστι­κή τάξη επι­διώ­κει την εμπλο­κή για­τί θέλει να πάρει κομ­μά­τι από τη λεία και πως στην Ελλά­δα υπάρ­χουν εκεί­νοι που δυστυ­χούν και εκεί­νοι που βγά­ζουν δισε­κα­τομ­μύ­ρια. Γι’ αυτό ο πατριω­τι­σμός ξεκι­νά από την ικα­νο­ποί­η­ση των ανα­γκών του λαού και από τη φιλία μετα­ξύ όλων των λαών.

Τέλος, ανα­φε­ρό­με­νος στην κατά­στα­ση στην Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη που «μυρί­ζει μπα­ρού­τι», ξεκα­θά­ρι­σε ότι το ΚΚΕ δεν θα δεχθεί να πάει ο ελλη­νι­κός λαός να δώσει τη ζωή του για τα συμ­φέ­ρο­ντα εκεί­νων που συγκρούονται.

Ολόκληρη η ομιλία:

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο