Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ρουβίκωνας»: Ανέξοδος και βολικός για το σύστημα «επαναστατικός» ακτιβισμός

Επί­θε­ση στα γρα­φεία της Αττι­κής Οδού και στο υπουρ­γείο Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μέλη του «Ρου­βί­κω­να».

«Ομά­δα περί­που οκτώ ατό­μων με βαριο­πού­λες προ­κά­λε­σε σοβα­ρές ζημιές στο κου­βού­κλιο των διο­δί­ων και στα γρα­φεία της εται­ρεί­ας» ενώ νωρί­τε­ρα «πέτα­ξαν τρι­κά­κια και έγρα­ψαν συν­θή­μα­τα στην είσο­δο του υπουργείου».

Αυτά δια­βά­ζου­με από το πρωί στα κυρί­αρ­χα μέσα ενη­μέ­ρω­σης. Για άλλη μια φορά, οι ανέ­ξο­δοι και βολι­κοί για το σύστη­μα «επα­να­στα­τι­κοί ακτι­βι­σμοί» του «Ρου­βί­κω­να» γίνο­νται είδη­ση! Τα ίδια αστι­κά μέσα που έθα­ψαν στην κυριο­λε­ξία το μεγά­λο σαβ­βα­τιά­τι­κο συλ­λα­λη­τή­ριο των εργα­τι­κών συν­δι­κά­των στο Σύνταγ­μα, προ­βάλ­λουν τις… σπα­σμέ­νες τζα­μα­ρί­ες και τα τρι­κά­κια των μελών του «Ρου­βί­κω­να». Ανα­ρω­τιέ­στε γιατί;

Μα για­τί έτσι τους βολεύ­ει! Οι ακτι­βι­στι­κές ενέρ­γειες ομά­δων όπως ο «Ρου­βί­κω­νας» ήταν και είναι «βού­τυ­ρο στο ψωμί» της κυβέρ­νη­σης και των αστι­κών ΜΜΕ, λει­τουρ­γώ­ντας ουσια­στι­κά ως βαλ­βί­δα εκτό­νω­σης της λαϊ­κής οργής και δυσα­ρέ­σκειας. Σπας δυο τζα­μα­ρί­ες, γρά­φεις τρια συν­θή­μα­τα και τελεί­ω­σες! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Αμ το άλλο; Πήγαν οι κύριοι και οι κυρί­ες του «Ρου­βί­κω­να» στο υπουρ­γείο Πολι­τι­κης Προ­στα­σί­ας και έγρα­ψαν συν­θή­μα­τα στην είσο­δο του κτι­ρί­ου. Τι έγρα­ψαν; «ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ»!

Ναι, αυτό έγρα­ψαν! Ένα σύν­θη­μα που έχει κανεί σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες και το οποίο στην ουσία αφή­νει στο απυ­ρό­βλη­το το αστι­κό κρά­τος και συσκο­τί­ζει τον δια­χρο­νι­κό του ρόλο ως μηχα­νι­σμό προ­στα­σί­ας του κεφαλαίου.

«ΕΙΣΤΕ ΌΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ» έγρα­ψαν οι Ρου­βί­κω­νες, αθω­ώ­νο­ντας έτσι ένα κρά­τος που είναι ικα­νό­τα­το όταν πρό­κει­ται για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των συμ­φε­ρό­ντων των κεφα­λαιο­κρα­τών και σκό­πι­μα «ανί­κα­νο» όταν πρό­κει­ται για τις λαϊ­κές ανάγκες!

Έπει­τα από τέτοιο ξέπλυ­μα, δεν είναι να απο­ρεί κανείς για­τί κανά­λια και εφη­με­ρί­δες προ­βάλ­λουν κάθε τρεις και λίγο τους ακτι­βι­σμούς του «Ρου­βί­κω­να».

Καθό­λου παρά­ξε­νο. Άλλω­στε, χρό­νια τώρα οι θέσεις και οι δρά­σεις ομά­δων όπως ο «Ρου­βί­κω­νας» αλλά και εν γένει του αναρ­χι­κού κινή­μα­τος όχι απλώς δεν συνι­στούν απο­λύ­τως καμία απει­λή για το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, αλλά αξιο­ποιού­νται για τον εγκλω­βι­σμό συνειδήσεων.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο