Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή της δίκης

Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου: Απορ­ρί­φτη­κε το αίτη­μα που υπέ­βαλ­λε ο Αλέ­ξης Κού­γιας, συνή­γο­ρος της κατη­γο­ρου­μέ­νης Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, για ανα­βο­λή της δίκης.

Όπως ανέ­φε­ρε η πρό­ε­δρος, μέλη­μα του δικα­στη­ρί­ου είναι η απο­νο­μή Δικαιο­σύ­νης, προ­σθέ­το­ντας πως δεν σημαί­νει ότι μπο­ρεί να δοθεί ανα­βο­λή επει­δή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέ­πει να παρα­μεί­νει κρα­τού­με­νη ή να δικα­στεί όταν πλη­σιά­ζει το 18μηνο. Νωρί­τε­ρα, ο συνή­γο­ρός της, Αλέ­ξης Κού­γιας, στο αίτη­μα ανα­βο­λής της δίκης που υπέ­βα­λε, έκα­νε λόγο για επαγ­γελ­μα­τι­κούς αλλά και σοβα­ρούς προ­σω­πι­κούς λόγους.

Νωρί­τε­ρα και αμέ­σως μετά το “παρού­σα” της 34χρονης κατη­γο­ρου­μέ­νης για τον θάνα­το της πρω­τό­το­κης κόρης της Τζωρ­τζί­νας και τη δήλω­ση παρά­στα­σης Πολι­τι­κής Αγω­γής από τον πατέ­ρα του παι­διού, ο κ. Κού­γιας ζήτη­σε την ανα­βο­λή της δίκης για μετά τον Απρί­λιο. Ο συνή­γο­ρος επι­κα­λού­με­νος σει­ρά σοβα­ρών δικών που είναι σε εξέ­λι­ξη ή ξεκι­νούν άμε­σα με “προ­βλή­μα­τα παρα­γρά­φων ή λήξε­ως 18μηνων” στα οποία πρέ­πει να παρί­στα­ται ζητή­σει από το δικα­στή­ριο να προ­χω­ρή­σει σε ανα­βο­λή. Ανα­φέρ­θη­κε επί­σης σε σοβα­ρό πρό­βλη­μα υγεί­ας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Κού­γιας προ­α­νήγ­γει­λε πως μεθαύ­ριο Τετάρ­τη η εντο­λέ­ας του θα απο­λο­γη­θεί για τη δικο­γρα­φία που αφο­ρά τον θάνα­το των δύο μικρό­τε­ρων παι­διών της και έκα­νε λόγο για κίν­δυ­νο να “έχου­με αντι­φα­τι­κές αποφάσεις”.

Ξεκα­θά­ρι­σε δε, πως μέχρι τον Απρί­λιο δεν προ­τί­θε­ται να ζητή­σει την έξο­δο της Ρού­λας Πισπι­ρι­γκου από την φυλα­κή και τόνι­σε πως η υπό­θε­ση μπο­ρεί να ανα­βλη­θεί καθώς δεν τίθε­ται θέμα 18μηνου για την εντο­λέα του.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο