Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέες λεπτομερείς ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ζητούν οι εισαγγελείς

Την σύντα­ξη νέας λεπτο­με­ρούς ιατρο­δι­κα­στι­κής εξέ­τα­σης για τους δύο θανά­τους των μικρό­τε­ρων παι­διών της οικο­γέ­νειας Δασκα­λά­κη, παρήγ­γει­λαν οι εισαγ­γε­λείς που διε­νερ­γούν έρευ­να για τα αίτια θανά­του των δύο μικρό­τε­ρων αδελ­φών της Τζωρτζίνας.

Οι εισαγ­γε­λείς Αντώ­νης Ελευ­θε­ριά­νος και Από­στο­λος Ανδρέ­ου, παρήγ­γει­λαν την σύντα­ξη εκ νέου ιατρο­δι­κα­στι­κών εκθέ­σε­ων που να ερμη­νεύ­ουν τα ευρή­μα­τα και να απο­φαί­νο­νται για τις αιτί­ες που απε­βί­ω­σε η 3,5 ετών Μαλέ­να τον Ιού­λιο του 2019 και η 6 μηνών Ίρι­δα τον Μάρ­τιο του 2020. Οι εισαγ­γε­λι­κοί λει­τουρ­γοί ζητούν να κατα­γρα­φούν οι ακρι­βείς συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες κατέ­λη­ξαν οι δύο μικρό­τε­ρες αδελ­φές της Τζωρ­τζί­νας, για τον θάνα­το της οποί­ας κρί­θη­κε προ­φυ­λα­κι­στέα η μητέ­ρα των κοριτσιών.

Πλην της παραγ­γε­λί­ας για την σύντα­ξη νέων εκθέ­σε­ων από τους ιατρο­δι­κα­στές, οι δύο εισαγ­γε­λείς ζητούν να τους δια­βι­βα­στούν οι πλή­ρεις ιατρι­κοί φάκε­λοι των δύο παι­διών, οι δια­γνώ­σεις των θερα­πό­ντων για­τρών καθώς και τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εξε­τά­σε­ων στις οποί­ες είχε υπο­βλη­θεί η Μαλέ­να. Να σημειω­θεί ότι ο θάνα­τος της Μαλέ­νας, πρώ­τη απώ­λεια για την οικο­γέ­νεια του Μάνου Δασκα­λά­κη και της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου, είχε απο­δο­θεί σε ηπα­τι­κή ανε­πάρ­κεια. Αντί­στοι­χα, οι εισαγ­γε­λείς, ανα­ζη­τώ­ντας όσα αφο­ρούν τον θάνα­το της λίγων μηνών Ίρι­δας που πέθα­νε στο σπί­τι του ζευ­γα­ριού, στην Πάτρα, ζητούν να τους δια­βι­βα­στούν όλα τα στοι­χεία, όπως οι κλή­σεις στο ΕΚΑΒ για τη δια­κο­μι­δή της και τα σχε­τι­κά έγγρα­φα του νοσο­κο­μεί­ου στο οποίο μετα­φέρ­θη­κε, που υπάρ­χουν για την δεύ­τε­ρη απώ­λεια της οικο­γέ­νειας.

Παράλ­λη­λα, οι εισαγ­γε­λείς θα εξε­τά­σουν όλα τα πρό­σω­πα που έδω­σαν κατα­θέ­σεις στην αστυ­νο­μία, όπως για­τροί και νοση­λευ­τές, ενώ μετά τις κατα­θέ­σεις αυτές θα καλέ­σουν και πρό­σω­πα από το οικο­γε­νεια­κό περι­βάλ­λον των δύο παιδιών.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο