Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Να δικαστεί για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας εισηγείται ο εισαγγελέας

Να δικα­στεί η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου και για τους θανά­τους και των δύο μικρό­τε­ρων παι­διών της ειση­γεί­ται προς το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών που θα κρί­νει την υπό­θε­ση, ο αρμό­διος εισαγγελέας.

Ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός με την πρό­τα­σή του στο δικα­στι­κό συμ­βού­λιο ζητά από τους δικα­στές που θα κρί­νουν την υπό­θε­ση να παρα­πέμ­ψουν σε δίκη ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου την 34χρονη μητέ­ρα ως υπαί­τια για τους θανά­τους της Μαλέ­νας 3,5 ετών, που σύμ­φω­να με την δικο­γρα­φία δολο­φο­νή­θη­κε στις 13 Απρι­λί­ου 2019 στο Αγλα­ΐα Κυρια­κού που νοση­λευό­ταν μετά από επι­τυ­χή θερα­πεία λεμ­φα­δε­νί­τι­δας και της μόλις έξι μηνών Ίρι­δας, που οι δικα­στι­κές αρχές θεω­ρούν ότι δολο­φο­νή­θη­κε στις 21 Μαΐ­ου 2021 στο δωμά­τιο που κοι­μό­ταν με την Τζωρ­τζί­να, η οποία ήταν ήδη παραπληγική.

Η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση έρχε­ται μετά το κλεί­σι­μο της ανά­κρι­σης για την δεύ­τε­ρη δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί για την 34χρονη, η οποία ήδη δικά­ζε­ται για «ανθρω­πο­κτο­νία τετε­λε­σμέ­νη και σε από­πει­ρα» σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμ­φω­να με την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, η Ρού­λα Πισπι­ρί­γκου πρέ­πει να δικα­στεί για το αδί­κη­μα της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση κατά συρ­ροή για τους θανά­τους των δύο μικρό­τε­ρων κοριτσιών.

Ταυ­τό­χρο­να ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός ζητά από τα μέλη του δικα­στι­κού συμ­βου­λί­ου να δια­τά­ξουν την παρά­τα­ση της προ­σω­ρι­νής κρά­τη­σης της γυναί­κας, που της κατα­λο­γί­ζε­ται ότι σκό­τω­σε και τα τρία της παιδιά.

Η ίδια η Πισπι­ρί­γκου αρνεί­ται πως ήταν τα δικά της χέρια που σκό­τω­σαν την Μαλέ­να και την Ίρι­δα, όπως αρνεί­ται και ότι σκό­τω­σε και την πρω­τό­το­κη κόρη της.

Ο συνή­γο­ρος της 34χρονης Αλέ­ξης Κού­γιας έχει εκφρά­σει δημό­σια την θέση της εντο­λέ­ως του ότι η υπό­θε­ση απο­τε­λεί «την δικα­στι­κή πλά­νη του αιώ­να», που οφεί­λε­ται σε λαν­θα­σμέ­νες εκτι­μή­σεις ιατροδικαστών.

Η από­φα­ση του Συμ­βου­λί­ου για την παρα­πο­μπή ή μη της Ρού­λας Πισπι­ρί­γκου ανα­μέ­νε­ται το επό­με­νο διάστημα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο