Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Έξι νεκροί, 20 τραυματίες από την επίθεση ενόπλου σε σχολείο — Ο δράστης αυτοκτόνησε

Ένο­πλος σκό­τω­σε έξι ανθρώ­πους σε σχο­λείο στη ρωσι­κή πόλη Ιζέφσκ, ανέ­φε­ρε με δήλω­σή του στο Telegram το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εσωτερικών.

Ο κλά­δος του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών που είναι αρμό­διος για την περι­φέ­ρεια της Ουντμουρ­τί­ας, πρω­τεύ­ου­σα της οποί­ας είναι η Ιζέφσκ, ανα­κοί­νω­σε πως ο ένο­πλος αυτο­κτό­νη­σε και πως 20 άνθρω­ποι έχουν τραυματιστεί.

Ο κυβερ­νή­της της Ουντμουρ­τί­ας Αλε­ξά­ντρ Μπρε­τσά­λοφ δήλω­σε, σύμ­φω­να με το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA, πως άγνω­στος εισέ­βα­λε στο σχο­λείο και σκό­τω­σε ένα φρου­ρό ασφα­λεί­ας. Ο ίδιος πρό­σθε­σε πως υπάρ­χουν νεκροί και τραυ­μα­τί­ες μετα­ξύ των μαθητών.

Στο σχο­λείο φοι­τούν συνο­λι­κά 982 μαθη­τές και εργά­ζο­νται 80 εκπαιδευτικοί.

Νεότερη ενημέρωση

Του­λά­χι­στον εννέα άνθρω­ποι, μετα­ξύ των οποί­ων πέντε παι­διά, σκο­τώ­θη­καν από ένο­πλο σε σχο­λείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσί­ας, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η ρωσι­κή Ανα­κρι­τι­κή Επι­τρο­πή, προ­σθέ­το­ντας ότι ο δρά­στης αυτοκτόνησε.

«Σύμ­φω­να με τα προ­κα­ταρ­κτι­κά δεδο­μέ­να, εννέα άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν στο έγκλη­μα αυτό, ανά­με­σά τους δύο φρου­ροί ασφα­λεί­ας του σχο­λι­κού ιδρύ­μα­τος, δύο δάσκα­λοι και πέντε ανή­λι­κοι», ανέ­φε­ρε η Ανα­κρι­τι­κή Επι­τρο­πή αυξά­νο­ντας τον προη­γού­με­νο απο­λο­γι­σμό των έξι νεκρών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχε­δόν 650.000 κατοί­κων, είναι η πρω­τεύ­ου­σα της δημο­κρα­τί­ας της Ουντμουρ­τί­ας στο κέντρο της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, λίγο δυτι­κό­τε­ρα της ορο­σει­ράς των Ουρα­λί­ων, που χωρί­ζει την Ευρω­παϊ­κή από την Ασια­τι­κή Ρωσία.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο